Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-02-01 - Niedziela
  • 2026-02-02 - Poniedziałek
  • 2026-02-03 - Wtorek
  • 2026-02-04 - Środa
  • 2026-02-05 - Czwartek
  • 2026-02-06 - Piątek
  • 2026-02-07 - Sobota
  • 2026-02-08 - Niedziela
  • 2026-02-09 - Poniedziałek
  • 2026-02-10 - Wtorek
  • 2026-02-11 - Środa
  • 2026-02-12 - Czwartek
  • 2026-02-13 - Piątek
  • 2026-02-14 - Sobota
  • 2026-02-15 - Niedziela
  • 2026-02-16 - Poniedziałek
  • 2026-02-17 - Wtorek
  • 2026-02-18 - Środa
  • 2026-02-19 - Czwartek
  • 2026-02-20 - Piątek
  • 2026-02-21 - Sobota
  • 2026-02-22 - Niedziela
  • 2026-02-23 - Poniedziałek
  • 2026-02-24 - Wtorek
  • 2026-02-25 - Środa
  • 2026-02-26 - Czwartek
  • 2026-02-27 - Piątek
  • 2026-02-28 - Sobota
Menu na dzień: 2025-09-18 - Czwartek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 50 g
Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki 60 g (GLU PSZ, RYB, MLE)
Ogórek świeży 100 g
Kiełki rzodkiewki 5 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml
Kefir 2.0% tł 150g 1 szt. (MLE)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa pieczarkowa z ziemniakami 300 g (SOJ, MLE, SEL)
Bitka wieprzowa z szynki pieczona 80 g
Sos dyniowy 100 g (MLE)
Makaron pełnoziarnisty świderki 200 g (GLU PSZ)
Surówka z białej kapusty z koperkiem b/c 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 m

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Serek homo. naturalny 60 g (MLE)
Szynka od Zduna-wędzonka wieprzowa,szynka wędzona,parzona 50 g
Słupki papryki czerwonej 90 g
Mix sałat 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

 
Kolacja II

Sałatka z brązowym ryżem, fasolą i szynką 150 g (JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, GOR) 

 
Wartości odżywcze
 

Cały jadłospis od 15 września do 24 września

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK