Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Sierpień 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-08-01 - Sobota
  • 2026-08-02 - Niedziela
  • 2026-08-03 - Poniedziałek
  • 2026-08-04 - Wtorek
  • 2026-08-05 - Środa
  • 2026-08-06 - Czwartek
  • 2026-08-07 - Piątek
  • 2026-08-08 - Sobota
  • 2026-08-09 - Niedziela
  • 2026-08-10 - Poniedziałek
  • 2026-08-11 - Wtorek
  • 2026-08-12 - Środa
  • 2026-08-13 - Czwartek
  • 2026-08-14 - Piątek
  • 2026-08-15 - Sobota
  • 2026-08-16 - Niedziela
  • 2026-08-17 - Poniedziałek
  • 2026-08-18 - Wtorek
  • 2026-08-19 - Środa
  • 2026-08-20 - Czwartek
  • 2026-08-21 - Piątek
  • 2026-08-22 - Sobota
  • 2026-08-23 - Niedziela
  • 2026-08-24 - Poniedziałek
  • 2026-08-25 - Wtorek
  • 2026-08-26 - Środa
  • 2026-08-27 - Czwartek
  • 2026-08-28 - Piątek
  • 2026-08-29 - Sobota
  • 2026-08-30 - Niedziela
  • 2026-08-31 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2025-09-17 - Środa
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 50 g ( SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR, )
Twarożek pomidorowy 60 g (MLE)
Sałata lodowa z pomidorami i olejem 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa koperkowa z ziemniakami 300 g (SOJ, MLE, SEL)
Dorsz pieczony w ziołach 80g (RYB)
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g
Szpinak gotowany z olejem 100 g
Buraki gotowane słupki 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Zielona pasta z pieczonego kurczaka 60 g (JAJ, MLE)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
Pomidorki koktajlowe 90 g
Sałata strzępiasta zielona 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

 
Kolacja II

Sok owocowo-warzywny 0,2L kubek 1 szt.

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 1883.87 kcal;
  • Białko ogółem: 94.25 g;
  • Tłuszcz: 64.62 g; Kw. tł. nasy.: 27.86 g;
  • Węglowodany ogółem: 239.12 g; W tym cukry: 74.36 g;
  • Błonnik pok.: 20.73 g; 
  • Sól: 11.64 g
 

Cały jadłospis od 15 września do 24 września

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK