Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-02-01 - Niedziela
  • 2026-02-02 - Poniedziałek
  • 2026-02-03 - Wtorek
  • 2026-02-04 - Środa
  • 2026-02-05 - Czwartek
  • 2026-02-06 - Piątek
  • 2026-02-07 - Sobota
  • 2026-02-08 - Niedziela
  • 2026-02-09 - Poniedziałek
  • 2026-02-10 - Wtorek
  • 2026-02-11 - Środa
  • 2026-02-12 - Czwartek
  • 2026-02-13 - Piątek
  • 2026-02-14 - Sobota
  • 2026-02-15 - Niedziela
  • 2026-02-16 - Poniedziałek
  • 2026-02-17 - Wtorek
  • 2026-02-18 - Środa
  • 2026-02-19 - Czwartek
  • 2026-02-20 - Piątek
  • 2026-02-21 - Sobota
  • 2026-02-22 - Niedziela
  • 2026-02-23 - Poniedziałek
  • 2026-02-24 - Wtorek
  • 2026-02-25 - Środa
  • 2026-02-26 - Czwartek
  • 2026-02-27 - Piątek
  • 2026-02-28 - Sobota
Menu na dzień: 2025-09-12 - Piątek
I Śniadanie

Rogal maślany 50g. - 1 szt. ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU,ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) - 1 szt. ( MLE,)
Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 60 g (SOJ,)
Twarożek brzoskwiniowy (dieta) 60 g ( MLE,)
Śliwka - 2 szt
Sałata strzępiasta zielona 10 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa brokułowa z makaronem 300 g ( GLU PSZ, SOJ,MLE, SEL,)
Zrazik wieprzowy zawijany dieta  100 g ( MLE,)
Sos koperkowy dieta  100 g ( MLE,)
Ziemniaki gotowane z koperkiem  200 g
Surówka z kapusty białej i czerwonej  100 g ( JAJ, GOR,)
Sałatka z buraków i jabłka (z olejem) b/c  100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

 
Kolacja I

Chleb razowy pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU,ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) - 1 szt. ( MLE,) 
Ser żółty 50 g (MLE,)
Szynka od Zduna-wędzonka wieprzowa,szynka
wędzona,parzona 50 g
Sałatka jarzynowa z jajkiem 100 g ( JAJ, MLE, SEL,GOR,)
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT,GLU JĘCZ,)

 
Kolacja II

Banan - 1szt. 

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2399.95 kcal;
  • Białko ogółem: 109.98 g;
  • Tłuszcz: 93.12 g; Kw. tł. nasy.: 38.85 g;
  • Węglowodany ogółem: 291.35 g; W tym cukry: 112.28 g;
  • Błonnik pok.: 23.04 g;
  • Sól: 12.29 g
 

Jadłospis nie został jeszcze wrzucony!

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK