Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Listopad 2028

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2028-11-01 - Środa
  • 2028-11-02 - Czwartek
  • 2028-11-03 - Piątek
  • 2028-11-04 - Sobota
  • 2028-11-05 - Niedziela
  • 2028-11-06 - Poniedziałek
  • 2028-11-07 - Wtorek
  • 2028-11-08 - Środa
  • 2028-11-09 - Czwartek
  • 2028-11-10 - Piątek
  • 2028-11-11 - Sobota
  • 2028-11-12 - Niedziela
  • 2028-11-13 - Poniedziałek
  • 2028-11-14 - Wtorek
  • 2028-11-15 - Środa
  • 2028-11-16 - Czwartek
  • 2028-11-17 - Piątek
  • 2028-11-18 - Sobota
  • 2028-11-19 - Niedziela
  • 2028-11-20 - Poniedziałek
  • 2028-11-21 - Wtorek
  • 2028-11-22 - Środa
  • 2028-11-23 - Czwartek
  • 2028-11-24 - Piątek
  • 2028-11-25 - Sobota
  • 2028-11-26 - Niedziela
  • 2028-11-27 - Poniedziałek
  • 2028-11-28 - Wtorek
  • 2028-11-29 - Środa
  • 2028-11-30 - Czwartek
Menu na dzień: 2025-09-12 - Piątek
I Śniadanie

Rogal maślany 50g. - 1 szt. (GLU PSZ, JAJ, MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU,ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) - 1 szt. (MLE)
Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 60 g (SOJ)
Twarożek brzoskwiniowy (dieta) 60 g (MLE)
Śliwka - 3 szt.
Sałata strzępiasta zielona 10 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa brokułowa z makaronem 300 g (GLU PSZ, SOJ,MLE, SEL)
Zrazik wieprzowy zawijany dieta  100 g (MLE)
Sos koperkowy dieta  100 g (MLE)
Ziemniaki gotowane z koperkiem  200 g
Surówka z kapusty białej i czerwonej  100 g (JAJ, GOR)
Sałatka z buraków i jabłka (z olejem) b/c  100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja I

Chleb razowy pszenno-żytni 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU,ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) - 1 szt. (MLE) 
Ser żółty 50 g (MLE)
Szynka od Zduna-wędzonka wieprzowa,szynka wędzona,parzona 50 g
Sałatka jarzynowa z jajkiem 100 g (JAJ, MLE, SEL,GOR)
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT,GLU JĘCZ)

 
Kolacja II

Banan - 1szt. 

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2399.95 kcal;
  • Białko ogółem: 109.98 g;
  • Tłuszcz: 93.12 g; Kw. tł. nasy.: 38.85 g;
  • Węglowodany ogółem: 291.35 g; W tym cukry: 112.28 g;
  • Błonnik pok.: 23.04 g;
  • Sól: 12.29 g
 

Cały jadłospis od 05 września do 14 września

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK