Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Kwiecień 2027 
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2027-04-01 - Czwartek
- 2027-04-02 - Piątek
- 2027-04-03 - Sobota
- 2027-04-04 - Niedziela
- 2027-04-05 - Poniedziałek
- 2027-04-06 - Wtorek
- 2027-04-07 - Środa
- 2027-04-08 - Czwartek
- 2027-04-09 - Piątek
- 2027-04-10 - Sobota
- 2027-04-11 - Niedziela
- 2027-04-12 - Poniedziałek
- 2027-04-13 - Wtorek
- 2027-04-14 - Środa
- 2027-04-15 - Czwartek
- 2027-04-16 - Piątek
- 2027-04-17 - Sobota
- 2027-04-18 - Niedziela
- 2027-04-19 - Poniedziałek
- 2027-04-20 - Wtorek
- 2027-04-21 - Środa
- 2027-04-22 - Czwartek
- 2027-04-23 - Piątek
- 2027-04-24 - Sobota
- 2027-04-25 - Niedziela
- 2027-04-26 - Poniedziałek
- 2027-04-27 - Wtorek
- 2027-04-28 - Środa
- 2027-04-29 - Czwartek
- 2027-04-30 - Piątek
| Menu na dzień: 2025-09-06 - Sobota | |
| I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )  Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )  Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt. ( MLE,)  Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio  rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g  Ser mozzarella 50 g ( MLE,)  Ogórek świeży słupki  80 g  Sałata strzępiasta zielona 20 g  Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml  Serek homo naturalny 150g - 1 szt. ( MLE,) | |
| II Śniadanie | |
| ObiadZupa kalafiorowa z ziemniakami  300 g (SOJ, MLE, SEL,)  Udziec z kurczaka wolno gotowany z ziołami  80 g  Ziemniaki gotowane z koperkiem  200 g  Surówka z białej kapusty z koperkiem i kukurydzą b/c 100 g  Surówka z marchwi b/c  100 g  Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
| Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )  Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )  Masło porcjowane 15g (82% tł.)- 1 szt. ( MLE,)  Pasztet z soczewicy  50 g ( JAJ,)  Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 50 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02, )  Papryka świeża 90 g  Mix sałat 10 g  Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) | |
| Kolacja IIMuffin warzywny z wędliną  75 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE, ) | |
| Wartości odżywcze
 | |
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK



 Документи україньською мовою
 Документи україньською мовою Dokumenty w języku polskim
 Dokumenty w języku polskim