Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Luty 2027 
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2027-02-01 - Poniedziałek
- 2027-02-02 - Wtorek
- 2027-02-03 - Środa
- 2027-02-04 - Czwartek
- 2027-02-05 - Piątek
- 2027-02-06 - Sobota
- 2027-02-07 - Niedziela
- 2027-02-08 - Poniedziałek
- 2027-02-09 - Wtorek
- 2027-02-10 - Środa
- 2027-02-11 - Czwartek
- 2027-02-12 - Piątek
- 2027-02-13 - Sobota
- 2027-02-14 - Niedziela
- 2027-02-15 - Poniedziałek
- 2027-02-16 - Wtorek
- 2027-02-17 - Środa
- 2027-02-18 - Czwartek
- 2027-02-19 - Piątek
- 2027-02-20 - Sobota
- 2027-02-21 - Niedziela
- 2027-02-22 - Poniedziałek
- 2027-02-23 - Wtorek
- 2027-02-24 - Środa
- 2027-02-25 - Czwartek
- 2027-02-26 - Piątek
- 2027-02-27 - Sobota
- 2027-02-28 - Niedziela
| Menu na dzień: 2025-09-06 - Sobota | |
| I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )  Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )  Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt. ( MLE,)  Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio  rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g  Ser mozzarella 50 g ( MLE,)  Ogórek świeży słupki  80 g  Sałata strzępiasta zielona 20 g  Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml  Serek homo naturalny 150g - 1 szt. ( MLE,) | |
| II Śniadanie | |
| ObiadZupa kalafiorowa z ziemniakami  300 g (SOJ, MLE, SEL,)  Udziec z kurczaka wolno gotowany z ziołami  80 g  Ziemniaki gotowane z koperkiem  200 g  Surówka z białej kapusty z koperkiem i kukurydzą b/c 100 g  Surówka z marchwi b/c  100 g  Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
| Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )  Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )  Masło porcjowane 15g (82% tł.)- 1 szt. ( MLE,)  Pasztet z soczewicy  50 g ( JAJ,)  Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 50 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02, )  Papryka świeża 90 g  Mix sałat 10 g  Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) | |
| Kolacja IIMuffin warzywny z wędliną  75 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE, ) | |
| Wartości odżywcze
 | |
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK



 Документи україньською мовою
 Документи україньською мовою Dokumenty w języku polskim
 Dokumenty w języku polskim