Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Październik 2023 
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2023-10-01 - Niedziela
 - 2023-10-02 - Poniedziałek
 - 2023-10-03 - Wtorek
 - 2023-10-04 - Środa
 - 2023-10-05 - Czwartek
 - 2023-10-06 - Piątek
 - 2023-10-07 - Sobota
 - 2023-10-08 - Niedziela
 - 2023-10-09 - Poniedziałek
 - 2023-10-10 - Wtorek
 - 2023-10-11 - Środa
 - 2023-10-12 - Czwartek
 - 2023-10-13 - Piątek
 - 2023-10-14 - Sobota
 - 2023-10-15 - Niedziela
 - 2023-10-16 - Poniedziałek
 - 2023-10-17 - Wtorek
 - 2023-10-18 - Środa
 - 2023-10-19 - Czwartek
 - 2023-10-20 - Piątek
 - 2023-10-21 - Sobota
 - 2023-10-22 - Niedziela
 - 2023-10-23 - Poniedziałek
 - 2023-10-24 - Wtorek
 - 2023-10-25 - Środa
 - 2023-10-26 - Czwartek
 - 2023-10-27 - Piątek
 - 2023-10-28 - Sobota
 - 2023-10-29 - Niedziela
 - 2023-10-30 - Poniedziałek
 - 2023-10-31 - Wtorek
 
Menu na dzień: 2025-09-06 - Sobota | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )  
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )  
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt. ( MLE,)  
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio  
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g  
Ser mozzarella 50 g ( MLE,)  
Ogórek świeży słupki  80 g  
Sałata strzępiasta zielona 20 g  
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml  
Serek homo naturalny 150g - 1 szt. ( MLE,)  | |
II Śniadanie | |
ObiadZupa kalafiorowa z ziemniakami  300 g (SOJ, MLE, SEL,)  
Udziec z kurczaka wolno gotowany z ziołami  80 g  
Ziemniaki gotowane z koperkiem  200 g  
Surówka z białej kapusty z koperkiem i kukurydzą b/c 100 g  
Surówka z marchwi b/c  100 g  
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml  | |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )  
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )  
Masło porcjowane 15g (82% tł.)- 1 szt. ( MLE,)  
Pasztet z soczewicy  50 g ( JAJ,)  
Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 50 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02, )  
Papryka świeża 90 g  
Mix sałat 10 g  
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )  | |
Kolacja IIMuffin warzywny z wędliną  75 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE, )  | |
Wartości odżywcze
  | |
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK

 Документи україньською мовою
 Dokumenty w języku polskim