Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Styczeń 2026
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2026-01-01 - Czwartek
- 2026-01-02 - Piątek
- 2026-01-03 - Sobota
- 2026-01-04 - Niedziela
- 2026-01-05 - Poniedziałek
- 2026-01-06 - Wtorek
- 2026-01-07 - Środa
- 2026-01-08 - Czwartek
- 2026-01-09 - Piątek
- 2026-01-10 - Sobota
- 2026-01-11 - Niedziela
- 2026-01-12 - Poniedziałek
- 2026-01-13 - Wtorek
- 2026-01-14 - Środa
- 2026-01-15 - Czwartek
- 2026-01-16 - Piątek
- 2026-01-17 - Sobota
- 2026-01-18 - Niedziela
- 2026-01-19 - Poniedziałek
- 2026-01-20 - Wtorek
- 2026-01-21 - Środa
- 2026-01-22 - Czwartek
- 2026-01-23 - Piątek
- 2026-01-24 - Sobota
- 2026-01-25 - Niedziela
- 2026-01-26 - Poniedziałek
- 2026-01-27 - Wtorek
- 2026-01-28 - Środa
- 2026-01-29 - Czwartek
- 2026-01-30 - Piątek
- 2026-01-31 - Sobota
Menu na dzień: 2025-09-06 - Sobota | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt. ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Ser mozzarella 50 g ( MLE,)
Ogórek świeży słupki 80 g
Sałata strzępiasta zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml
Serek homo naturalny 150g - 1 szt. ( MLE,) | |
II Śniadanie | |
ObiadZupa kalafiorowa z ziemniakami 300 g (SOJ, MLE, SEL,)
Udziec z kurczaka wolno gotowany z ziołami 80 g
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g
Surówka z białej kapusty z koperkiem i kukurydzą b/c 100 g
Surówka z marchwi b/c 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 15g (82% tł.)- 1 szt. ( MLE,)
Pasztet z soczewicy 50 g ( JAJ,)
Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 50 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02, )
Papryka świeża 90 g
Mix sałat 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) | |
Kolacja IIMuffin warzywny z wędliną 75 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK