Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Czerwiec 2028 
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2028-06-01 - Czwartek
 - 2028-06-02 - Piątek
 - 2028-06-03 - Sobota
 - 2028-06-04 - Niedziela
 - 2028-06-05 - Poniedziałek
 - 2028-06-06 - Wtorek
 - 2028-06-07 - Środa
 - 2028-06-08 - Czwartek
 - 2028-06-09 - Piątek
 - 2028-06-10 - Sobota
 - 2028-06-11 - Niedziela
 - 2028-06-12 - Poniedziałek
 - 2028-06-13 - Wtorek
 - 2028-06-14 - Środa
 - 2028-06-15 - Czwartek
 - 2028-06-16 - Piątek
 - 2028-06-17 - Sobota
 - 2028-06-18 - Niedziela
 - 2028-06-19 - Poniedziałek
 - 2028-06-20 - Wtorek
 - 2028-06-21 - Środa
 - 2028-06-22 - Czwartek
 - 2028-06-23 - Piątek
 - 2028-06-24 - Sobota
 - 2028-06-25 - Niedziela
 - 2028-06-26 - Poniedziałek
 - 2028-06-27 - Wtorek
 - 2028-06-28 - Środa
 - 2028-06-29 - Czwartek
 - 2028-06-30 - Piątek
 
Menu na dzień: 2025-09-04 - Czwartek | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)  
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)  
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt. ( MLE,)  
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 50 g  
Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki 60 g ( GLU PSZ, RYB, MLE,)  
Pomidorki koktajlowe 80 g  
Sałata strzępiasta zielona 20 g  
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml  
Kefir 2.0% tł 150g -1 szt. (MLE,)  
 | ![]() PODSTAWOWA DZIECI (P1)  | 
II Śniadanie | |
ObiadBarszcz czerwony z ziemniakami  300 g ( SOJ, MLE, SEL,)  
Udko z kurczaka pieczone 150 g ( SOJ,)  
Puree ziemniaczane  200 g (MLE,)  
Surówka z marchwi, jabłka i  pomarańczy b/c  100 g  
Mizeria 100 g (MLE,)  
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml  | ![]() PODSTAWOWA DZIECI (P1)  | 
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)  
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)  
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt.( MLE,)  
Twarożek ze szczypiorkiem 60 g ( MLE,)  
Szynka od Zduna-wędzonka wieprzowa,szynka wędzona,parzona 50 g  
Rzodkiewka 80 g  
Sałata zielona 20 g  
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)  | |
Kolacja IICiasto marchewkowe z polewą z białej czekolady  100 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, ORZ )  | |
Wartości odżywcze
  | |
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK



 Документи україньською мовою
 Dokumenty w języku polskim