Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Marzec 2026
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2026-03-01 - Niedziela
- 2026-03-02 - Poniedziałek
- 2026-03-03 - Wtorek
- 2026-03-04 - Środa
- 2026-03-05 - Czwartek
- 2026-03-06 - Piątek
- 2026-03-07 - Sobota
- 2026-03-08 - Niedziela
- 2026-03-09 - Poniedziałek
- 2026-03-10 - Wtorek
- 2026-03-11 - Środa
- 2026-03-12 - Czwartek
- 2026-03-13 - Piątek
- 2026-03-14 - Sobota
- 2026-03-15 - Niedziela
- 2026-03-16 - Poniedziałek
- 2026-03-17 - Wtorek
- 2026-03-18 - Środa
- 2026-03-19 - Czwartek
- 2026-03-20 - Piątek
- 2026-03-21 - Sobota
- 2026-03-22 - Niedziela
- 2026-03-23 - Poniedziałek
- 2026-03-24 - Wtorek
- 2026-03-25 - Środa
- 2026-03-26 - Czwartek
- 2026-03-27 - Piątek
- 2026-03-28 - Sobota
- 2026-03-29 - Niedziela
- 2026-03-30 - Poniedziałek
- 2026-03-31 - Wtorek
Menu na dzień: 2025-09-03 - Środa | |
I ŚniadanieChleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) - 1 szt. ( MLE,)
Muffin warzywny z wędliną 75 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)
Twarożek pomidorowy 50 g ( MLE,)
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml | |
II Śniadanie | |
ObiadZupa koperkowa z ziemniakami 300 ml (SOJ, MLE, SEL,)
Dorsz pieczony w ziołach 80g 80 g (RYB,)
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g
Fasolka szparagowa żółta 100 g
Marchew gotowana 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml | ![]() DIETA ŁATWOSTRAWNA (2) |
Kolacja IChleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt. ( MLE,)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
Zielona pasta z pieczonego kurczaka 60 g ( JAJ, MLE,)
Sałatka makaronowa z warzywami (dieta) 150 g ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) | ![]() DIETA ŁATWOSTRAWNA (2) |
Kolacja IIMus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany- 1 szt. | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK