Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Luty 2028 
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2028-02-01 - Wtorek
 - 2028-02-02 - Środa
 - 2028-02-03 - Czwartek
 - 2028-02-04 - Piątek
 - 2028-02-05 - Sobota
 - 2028-02-06 - Niedziela
 - 2028-02-07 - Poniedziałek
 - 2028-02-08 - Wtorek
 - 2028-02-09 - Środa
 - 2028-02-10 - Czwartek
 - 2028-02-11 - Piątek
 - 2028-02-12 - Sobota
 - 2028-02-13 - Niedziela
 - 2028-02-14 - Poniedziałek
 - 2028-02-15 - Wtorek
 - 2028-02-16 - Środa
 - 2028-02-17 - Czwartek
 - 2028-02-18 - Piątek
 - 2028-02-19 - Sobota
 - 2028-02-20 - Niedziela
 - 2028-02-21 - Poniedziałek
 - 2028-02-22 - Wtorek
 - 2028-02-23 - Środa
 - 2028-02-24 - Czwartek
 - 2028-02-25 - Piątek
 - 2028-02-26 - Sobota
 - 2028-02-27 - Niedziela
 - 2028-02-28 - Poniedziałek
 - 2028-02-29 - Wtorek
 
Menu na dzień: 2025-09-03 - Środa | |
I ŚniadanieChleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)  
Masło porcjowane 15g (82% tł.) - 1 szt. ( MLE,)  
Muffin warzywny z wędliną  75 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)  
Twarożek pomidorowy 50 g ( MLE,)  
Pomidor 80 g  
Sałata zielona 20 g  
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml  | |
II Śniadanie | |
ObiadZupa koperkowa z ziemniakami 300 ml (SOJ, MLE, SEL,)  
Dorsz pieczony w ziołach 80g 80 g (RYB,)  
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g  
Fasolka szparagowa żółta  100 g  
Marchew gotowana  100 g  
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml  | ![]() DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)  | 
Kolacja IChleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)  
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt. ( MLE,)  
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g  
Zielona pasta z pieczonego kurczaka  60 g ( JAJ, MLE,)  
Sałatka makaronowa z warzywami (dieta)  150 g ( GLU PSZ, MLE, SEL,)  
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )  | ![]() DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)  | 
Kolacja IIMus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany- 1 szt.  | |
Wartości odżywcze
  | |
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK

(1).png)
(1).png)
 Документи україньською мовою
 Dokumenty w języku polskim