Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Wrzesień 2027 
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2027-09-01 - Środa
 - 2027-09-02 - Czwartek
 - 2027-09-03 - Piątek
 - 2027-09-04 - Sobota
 - 2027-09-05 - Niedziela
 - 2027-09-06 - Poniedziałek
 - 2027-09-07 - Wtorek
 - 2027-09-08 - Środa
 - 2027-09-09 - Czwartek
 - 2027-09-10 - Piątek
 - 2027-09-11 - Sobota
 - 2027-09-12 - Niedziela
 - 2027-09-13 - Poniedziałek
 - 2027-09-14 - Wtorek
 - 2027-09-15 - Środa
 - 2027-09-16 - Czwartek
 - 2027-09-17 - Piątek
 - 2027-09-18 - Sobota
 - 2027-09-19 - Niedziela
 - 2027-09-20 - Poniedziałek
 - 2027-09-21 - Wtorek
 - 2027-09-22 - Środa
 - 2027-09-23 - Czwartek
 - 2027-09-24 - Piątek
 - 2027-09-25 - Sobota
 - 2027-09-26 - Niedziela
 - 2027-09-27 - Poniedziałek
 - 2027-09-28 - Wtorek
 - 2027-09-29 - Środa
 - 2027-09-30 - Czwartek
 
Menu na dzień: 2025-09-02 - Wtorek | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)  
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)  
Masło porcjowane 15 g (82% tł.) - 1 szt. (MLE)  
Jajko w sosie jogurtowo-pietruszkowym 100 g (JAJ, MLE)  
Kabanos drobiowo-wieprzowy średnio rozdrobniony wędzony, parzony, suszony 50 g  
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła  20 g  
Ogórek świeży 80 g  
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml  
Jogurt naturalny 100g - 1 szt. ( MLE)  | ![]() DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)  | 
II Śniadanie | |
ObiadKrupnik jęczmienny  300 ml (SOJ, SEL, GLU JĘCZ)  
Gulasz curry z kurczaka z warzywami  200 g (GLU PSZ)  
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g  
Marchew mini gotowana  100 g  
Surówka Colesław 100 g ( JAJ, MLE, GOR, S02)  
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml  | ![]() DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)  | 
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)  
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)  
Masło porcjowane 15 g (82% tł.) - 1 szt. (MLE)  
Pasztet z fasoli  50 g (GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR, GLU OW, )  
Indyk z pasieki produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony w osłonce niejdalnej 50 g  
Pomidorki koktajlowe 90 g  
Roszponka 10 g  
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)  | |
Kolacja IIMuffin marchewkowy z orzechami o niskim IG  50 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, ORZ)  | |
Wartości odżywcze
  | |
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK



 Документи україньською мовою
 Dokumenty w języku polskim