Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Marzec 2026 
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2026-03-01 - Niedziela
- 2026-03-02 - Poniedziałek
- 2026-03-03 - Wtorek
- 2026-03-04 - Środa
- 2026-03-05 - Czwartek
- 2026-03-06 - Piątek
- 2026-03-07 - Sobota
- 2026-03-08 - Niedziela
- 2026-03-09 - Poniedziałek
- 2026-03-10 - Wtorek
- 2026-03-11 - Środa
- 2026-03-12 - Czwartek
- 2026-03-13 - Piątek
- 2026-03-14 - Sobota
- 2026-03-15 - Niedziela
- 2026-03-16 - Poniedziałek
- 2026-03-17 - Wtorek
- 2026-03-18 - Środa
- 2026-03-19 - Czwartek
- 2026-03-20 - Piątek
- 2026-03-21 - Sobota
- 2026-03-22 - Niedziela
- 2026-03-23 - Poniedziałek
- 2026-03-24 - Wtorek
- 2026-03-25 - Środa
- 2026-03-26 - Czwartek
- 2026-03-27 - Piątek
- 2026-03-28 - Sobota
- 2026-03-29 - Niedziela
- 2026-03-30 - Poniedziałek
- 2026-03-31 - Wtorek
| Menu na dzień: 2025-09-02 - Wtorek | |
| I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)  Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)  Masło porcjowane 15 g (82% tł.) - 1 szt. (MLE)  Jajko w sosie jogurtowo-pietruszkowym 100 g (JAJ, MLE)  Kabanos drobiowo-wieprzowy średnio rozdrobniony wędzony, parzony, suszony 50 g  Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła  20 g  Ogórek świeży 80 g  Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml  Jogurt naturalny 100g - 1 szt. ( MLE) |  DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) | 
| II Śniadanie | |
| ObiadKrupnik jęczmienny  300 ml (SOJ, SEL, GLU JĘCZ)  Gulasz curry z kurczaka z warzywami  200 g (GLU PSZ)  Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g  Marchew mini gotowana  100 g  Surówka Colesław 100 g ( JAJ, MLE, GOR, S02)  Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |  DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) | 
| Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)  Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)  Masło porcjowane 15 g (82% tł.) - 1 szt. (MLE)  Pasztet z fasoli  50 g (GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR, GLU OW, )  Indyk z pasieki produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony w osłonce niejdalnej 50 g  Pomidorki koktajlowe 90 g  Roszponka 10 g  Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) | |
| Kolacja IIMuffin marchewkowy z orzechami o niskim IG  50 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, ORZ) | |
| Wartości odżywcze
 | |
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK



 Документи україньською мовою
 Документи україньською мовою Dokumenty w języku polskim
 Dokumenty w języku polskim