Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Styczeń 2026
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2026-01-01 - Czwartek
- 2026-01-02 - Piątek
- 2026-01-03 - Sobota
- 2026-01-04 - Niedziela
- 2026-01-05 - Poniedziałek
- 2026-01-06 - Wtorek
- 2026-01-07 - Środa
- 2026-01-08 - Czwartek
- 2026-01-09 - Piątek
- 2026-01-10 - Sobota
- 2026-01-11 - Niedziela
- 2026-01-12 - Poniedziałek
- 2026-01-13 - Wtorek
- 2026-01-14 - Środa
- 2026-01-15 - Czwartek
- 2026-01-16 - Piątek
- 2026-01-17 - Sobota
- 2026-01-18 - Niedziela
- 2026-01-19 - Poniedziałek
- 2026-01-20 - Wtorek
- 2026-01-21 - Środa
- 2026-01-22 - Czwartek
- 2026-01-23 - Piątek
- 2026-01-24 - Sobota
- 2026-01-25 - Niedziela
- 2026-01-26 - Poniedziałek
- 2026-01-27 - Wtorek
- 2026-01-28 - Środa
- 2026-01-29 - Czwartek
- 2026-01-30 - Piątek
- 2026-01-31 - Sobota
Menu na dzień: 2025-09-02 - Wtorek | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15 g (82% tł.) - 1 szt. (MLE)
Jajko w sosie jogurtowo-pietruszkowym 100 g (JAJ, MLE)
Kabanos drobiowo-wieprzowy średnio rozdrobniony wędzony, parzony, suszony 50 g
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła 20 g
Ogórek świeży 80 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml
Jogurt naturalny 100g - 1 szt. ( MLE) | ![]() DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
II Śniadanie | |
ObiadKrupnik jęczmienny 300 ml (SOJ, SEL, GLU JĘCZ)
Gulasz curry z kurczaka z warzywami 200 g (GLU PSZ)
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g
Marchew mini gotowana 100 g
Surówka Colesław 100 g ( JAJ, MLE, GOR, S02)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | ![]() DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15 g (82% tł.) - 1 szt. (MLE)
Pasztet z fasoli 50 g (GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR, GLU OW, )
Indyk z pasieki produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony w osłonce niejdalnej 50 g
Pomidorki koktajlowe 90 g
Roszponka 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) | |
Kolacja IIMuffin marchewkowy z orzechami o niskim IG 50 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, ORZ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK