Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Styczeń 2026
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2026-01-01 - Czwartek
- 2026-01-02 - Piątek
- 2026-01-03 - Sobota
- 2026-01-04 - Niedziela
- 2026-01-05 - Poniedziałek
- 2026-01-06 - Wtorek
- 2026-01-07 - Środa
- 2026-01-08 - Czwartek
- 2026-01-09 - Piątek
- 2026-01-10 - Sobota
- 2026-01-11 - Niedziela
- 2026-01-12 - Poniedziałek
- 2026-01-13 - Wtorek
- 2026-01-14 - Środa
- 2026-01-15 - Czwartek
- 2026-01-16 - Piątek
- 2026-01-17 - Sobota
- 2026-01-18 - Niedziela
- 2026-01-19 - Poniedziałek
- 2026-01-20 - Wtorek
- 2026-01-21 - Środa
- 2026-01-22 - Czwartek
- 2026-01-23 - Piątek
- 2026-01-24 - Sobota
- 2026-01-25 - Niedziela
- 2026-01-26 - Poniedziałek
- 2026-01-27 - Wtorek
- 2026-01-28 - Środa
- 2026-01-29 - Czwartek
- 2026-01-30 - Piątek
- 2026-01-31 - Sobota
Menu na dzień: 2025-09-01 - Poniedziałek | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) - 1 szt. ( MLE)
Ser żółty 50 g (MLE)
Szynka od Zduna-wędzonka wieprzowa,szynka wędzona, parzona 50 g
Sałatka z pomidorów i koperku 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml | ![]() PODSTAWOWA DZIECI (P1) |
II Śniadanie | |
ObiadKapuśniak z kapusty białej 300 g ( GLU PSZ, SEL, GOR,)
Krokiety ziemniaczane z mozzarellą 300 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE, GLU ŻYT, GLU OW, GLU JĘCZ)
Dip jogurtowo-ziołowy 100 g ( MLE)
Fasolka szparagowa zielona 100 g
Surówka z marchwi z olejem b/c 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | ![]() PODSTAWOWA DZIECI (P1) |
Kolacja IChleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT)
Bułeczka pszenna 30g -1 szt. (GLU PSZ)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. ( MLE)
Filet z kurczaka wolno gotowany plastry 80 g
Serek ziarnisty naturalny 60 g ( MLE,)
Sałatka z kuskusemi fasola czerwoną z warzywami w stylu meksykańskim 100 g (GLU PSZ, SOJ, może zawierać: RYB, MCK)
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) | |
Kolacja IIMelon 150 g | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK