Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Październik 2023 
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2023-10-01 - Niedziela
- 2023-10-02 - Poniedziałek
- 2023-10-03 - Wtorek
- 2023-10-04 - Środa
- 2023-10-05 - Czwartek
- 2023-10-06 - Piątek
- 2023-10-07 - Sobota
- 2023-10-08 - Niedziela
- 2023-10-09 - Poniedziałek
- 2023-10-10 - Wtorek
- 2023-10-11 - Środa
- 2023-10-12 - Czwartek
- 2023-10-13 - Piątek
- 2023-10-14 - Sobota
- 2023-10-15 - Niedziela
- 2023-10-16 - Poniedziałek
- 2023-10-17 - Wtorek
- 2023-10-18 - Środa
- 2023-10-19 - Czwartek
- 2023-10-20 - Piątek
- 2023-10-21 - Sobota
- 2023-10-22 - Niedziela
- 2023-10-23 - Poniedziałek
- 2023-10-24 - Wtorek
- 2023-10-25 - Środa
- 2023-10-26 - Czwartek
- 2023-10-27 - Piątek
- 2023-10-28 - Sobota
- 2023-10-29 - Niedziela
- 2023-10-30 - Poniedziałek
- 2023-10-31 - Wtorek
| Menu na dzień: 2025-08-30 - Sobota | |
| I ŚniadanieChleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)  Masło porcjowane 15g (82% tł.) - 1 szt. ( MLE,)  Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g  Pasta z twarogu z koperkiem  60 g ( MLE,)  Sałatka z pomidorów i koperku 100 g  Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml  Kefir 1,5% tł 150g - 1 Por. ( MLE,) | |
| II Śniadanie | |
| ObiadZupa selerowa z makaronem 300 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,)  Potrawka z kurczaka 200 g (GLU PSZ, SEL,)  Kasza jęczmienna 200 g ( GLU JĘCZ,)  Bukiet warzyw gotowanych  100 g  Dynia na parze  100 g  Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | |
| Kolacja IChleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)  Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt. ( MLE,)  Sałatka a'la caprese dieta 150 g ( MLE,)  Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 50 g ( SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR, )  Pasta z cukinii i marchwi (dieta) 100 g ( SOJ,)  Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) | |
| Kolacja IINektarynka -1 szt | |
| Wartości odżywcze
 | |
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK



 Документи україньською мовою
 Документи україньською мовою Dokumenty w języku polskim
 Dokumenty w języku polskim