Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Wrzesień 2022
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2022-09-01 - Czwartek
- 2022-09-02 - Piątek
- 2022-09-03 - Sobota
- 2022-09-04 - Niedziela
- 2022-09-05 - Poniedziałek
- 2022-09-06 - Wtorek
- 2022-09-07 - Środa
- 2022-09-08 - Czwartek
- 2022-09-09 - Piątek
- 2022-09-10 - Sobota
- 2022-09-11 - Niedziela
- 2022-09-12 - Poniedziałek
- 2022-09-13 - Wtorek
- 2022-09-14 - Środa
- 2022-09-15 - Czwartek
- 2022-09-16 - Piątek
- 2022-09-17 - Sobota
- 2022-09-18 - Niedziela
- 2022-09-19 - Poniedziałek
- 2022-09-20 - Wtorek
- 2022-09-21 - Środa
- 2022-09-22 - Czwartek
- 2022-09-23 - Piątek
- 2022-09-24 - Sobota
- 2022-09-25 - Niedziela
- 2022-09-26 - Poniedziałek
- 2022-09-27 - Wtorek
- 2022-09-28 - Środa
- 2022-09-29 - Czwartek
- 2022-09-30 - Piątek
Menu na dzień: 2025-08-26 - Wtorek | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) - 1 szt. ( MLE,)
Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki 60 g ( GLU PSZ, RYB, MLE)
Ser wędzony 50 g (MLE)
Sałatka z pomidorów i koperku 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml | ![]() PODSTAWOWA DZIECI (P1) |
II Śniadanie | |
ObiadZupa pomidorowa z ryżem 300 g ( SOJ, MLE, SEL)
Kotlet wieprzowy mielony 100 g ( GLU PSZ, JAJ)
Puree ziemniaczane 200 g (MLE)
Surówka z selera i jabłka b/c 100 g (SEL)
Brukselka gotowana 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | ![]() PODSTAWOWA DZIECI (P1) |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt. ( MLE)
Pasztet wieprzowy z żurawiną 50 g ( GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE)
Jajko w sosie tatarskim 100 g ( JAJ, MLE, GOR)
Ogórek świeży 80 g
Sałata zielona 20 g
Kakao z mlekiem z/c 250 ml (MLE) | |
Kolacja IISok owocowo-warzywny 0,2L kubek - 1 szt.
Pieczywo chrupkie ekstrudowane-żytnie 20 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
| |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK