Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Luty 2023
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2023-02-01 - Środa
- 2023-02-02 - Czwartek
- 2023-02-03 - Piątek
- 2023-02-04 - Sobota
- 2023-02-05 - Niedziela
- 2023-02-06 - Poniedziałek
- 2023-02-07 - Wtorek
- 2023-02-08 - Środa
- 2023-02-09 - Czwartek
- 2023-02-10 - Piątek
- 2023-02-11 - Sobota
- 2023-02-12 - Niedziela
- 2023-02-13 - Poniedziałek
- 2023-02-14 - Wtorek
- 2023-02-15 - Środa
- 2023-02-16 - Czwartek
- 2023-02-17 - Piątek
- 2023-02-18 - Sobota
- 2023-02-19 - Niedziela
- 2023-02-20 - Poniedziałek
- 2023-02-21 - Wtorek
- 2023-02-22 - Środa
- 2023-02-23 - Czwartek
- 2023-02-24 - Piątek
- 2023-02-25 - Sobota
- 2023-02-26 - Niedziela
- 2023-02-27 - Poniedziałek
- 2023-02-28 - Wtorek
Menu na dzień: 2025-08-26 - Wtorek | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) - 1 szt. ( MLE,)
Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki 60 g ( GLU PSZ, RYB, MLE)
Ser wędzony 50 g (MLE)
Sałatka z pomidorów i koperku 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml | ![]() PODSTAWOWA DZIECI (P1) |
II Śniadanie | |
ObiadZupa pomidorowa z ryżem 300 g ( SOJ, MLE, SEL)
Kotlet wieprzowy mielony 100 g ( GLU PSZ, JAJ)
Puree ziemniaczane 200 g (MLE)
Surówka z selera i jabłka b/c 100 g (SEL)
Brukselka gotowana 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | ![]() PODSTAWOWA DZIECI (P1) |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt. ( MLE)
Pasztet wieprzowy z żurawiną 50 g ( GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE)
Jajko w sosie tatarskim 100 g ( JAJ, MLE, GOR)
Ogórek świeży 80 g
Sałata zielona 20 g
Kakao z mlekiem z/c 250 ml (MLE) | |
Kolacja IISok owocowo-warzywny 0,2L kubek - 1 szt.
Pieczywo chrupkie ekstrudowane-żytnie 20 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
| |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK