Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Kwiecień 2027
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2027-04-01 - Czwartek
- 2027-04-02 - Piątek
- 2027-04-03 - Sobota
- 2027-04-04 - Niedziela
- 2027-04-05 - Poniedziałek
- 2027-04-06 - Wtorek
- 2027-04-07 - Środa
- 2027-04-08 - Czwartek
- 2027-04-09 - Piątek
- 2027-04-10 - Sobota
- 2027-04-11 - Niedziela
- 2027-04-12 - Poniedziałek
- 2027-04-13 - Wtorek
- 2027-04-14 - Środa
- 2027-04-15 - Czwartek
- 2027-04-16 - Piątek
- 2027-04-17 - Sobota
- 2027-04-18 - Niedziela
- 2027-04-19 - Poniedziałek
- 2027-04-20 - Wtorek
- 2027-04-21 - Środa
- 2027-04-22 - Czwartek
- 2027-04-23 - Piątek
- 2027-04-24 - Sobota
- 2027-04-25 - Niedziela
- 2027-04-26 - Poniedziałek
- 2027-04-27 - Wtorek
- 2027-04-28 - Środa
- 2027-04-29 - Czwartek
- 2027-04-30 - Piątek
Menu na dzień: 2025-08-25 - Poniedziałek | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) - 1 szt. ( MLE,)
Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50 g ( może zawierać:
GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, )
Ser mozzarella kulki 50 g (MLE,)
Rzodkiewka 80 g
Sałata strzępiasta zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml | |
II Śniadanie | |
ObiadZupa kalafiorowa z ziemniakami 300 g (SOJ, MLE, SEL,)
Gulasz z ciecierzycą, pieczarkami, papryką i cukinią 200 g (GLU PSZ, SEL,)
Kasza bulgur 200 g (GLU PSZ,)
Surówka z marchwi i jabłka b/c 100 g
Fasolka szparagowa żółta 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt. ( MLE,)
Szynka od Zduna-wędzonka wieprzowa,szynka wędzona,parzona 50 g
Sałatka z białym ryżem z kurczakiem i ananasem dieta 150 g ( MLE,)
Pomidorki koktajlowe 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) | |
Kolacja IIMini serniczki z musem malinowym b/c 150 g ( JAJ, MLE, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK