Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Styczeń 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-01-01 - Czwartek
  • 2026-01-02 - Piątek
  • 2026-01-03 - Sobota
  • 2026-01-04 - Niedziela
  • 2026-01-05 - Poniedziałek
  • 2026-01-06 - Wtorek
  • 2026-01-07 - Środa
  • 2026-01-08 - Czwartek
  • 2026-01-09 - Piątek
  • 2026-01-10 - Sobota
  • 2026-01-11 - Niedziela
  • 2026-01-12 - Poniedziałek
  • 2026-01-13 - Wtorek
  • 2026-01-14 - Środa
  • 2026-01-15 - Czwartek
  • 2026-01-16 - Piątek
  • 2026-01-17 - Sobota
  • 2026-01-18 - Niedziela
  • 2026-01-19 - Poniedziałek
  • 2026-01-20 - Wtorek
  • 2026-01-21 - Środa
  • 2026-01-22 - Czwartek
  • 2026-01-23 - Piątek
  • 2026-01-24 - Sobota
  • 2026-01-25 - Niedziela
  • 2026-01-26 - Poniedziałek
  • 2026-01-27 - Wtorek
  • 2026-01-28 - Środa
  • 2026-01-29 - Czwartek
  • 2026-01-30 - Piątek
  • 2026-01-31 - Sobota
Menu na dzień: 2025-08-25 - Poniedziałek
I Śniadanie
Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) - 1 szt. ( MLE,)
Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50 g ( może zawierać:
GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, )
Ser mozzarella kulki 50 g (MLE,)
Rzodkiewka 80 g
Sałata strzępiasta zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
 
II Śniadanie
 
Obiad
Zupa kalafiorowa z ziemniakami  300 g (SOJ, MLE, SEL,)
Gulasz z ciecierzycą, pieczarkami, papryką i cukinią  200 g (GLU PSZ, SEL,)
Kasza bulgur 200 g (GLU PSZ,)
Surówka z marchwi i jabłka b/c  100 g
Fasolka szparagowa żółta  100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
 
Kolacja I
Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt. MLE,)
Szynka od Zduna-wędzonka wieprzowa,szynka wędzona,parzona 50 g
Sałatka z białym ryżem z kurczakiem i ananasem dieta  150 g ( MLE,)
Pomidorki koktajlowe 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
 
Kolacja II
Mini serniczki z musem malinowym b/c  150 g ( JAJ, MLE, )
 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2478.72 kcal;
  • Białko ogółem: 111.23 g;
  • Tłuszcz: 76.77 g; Kw. tł. nasy.: 33.42 g;
  • Węglowodany ogółem: 341.54 g; W tym cukry: 74.15 g;
  • Błonnik pok.: 38.26 g;
  • Sól: 11.23 g;
 

Cały jadłospis od 16 sierpnia do 25 sierpnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK