Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Listopad 2027

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2027-11-01 - Poniedziałek
  • 2027-11-02 - Wtorek
  • 2027-11-03 - Środa
  • 2027-11-04 - Czwartek
  • 2027-11-05 - Piątek
  • 2027-11-06 - Sobota
  • 2027-11-07 - Niedziela
  • 2027-11-08 - Poniedziałek
  • 2027-11-09 - Wtorek
  • 2027-11-10 - Środa
  • 2027-11-11 - Czwartek
  • 2027-11-12 - Piątek
  • 2027-11-13 - Sobota
  • 2027-11-14 - Niedziela
  • 2027-11-15 - Poniedziałek
  • 2027-11-16 - Wtorek
  • 2027-11-17 - Środa
  • 2027-11-18 - Czwartek
  • 2027-11-19 - Piątek
  • 2027-11-20 - Sobota
  • 2027-11-21 - Niedziela
  • 2027-11-22 - Poniedziałek
  • 2027-11-23 - Wtorek
  • 2027-11-24 - Środa
  • 2027-11-25 - Czwartek
  • 2027-11-26 - Piątek
  • 2027-11-27 - Sobota
  • 2027-11-28 - Niedziela
  • 2027-11-29 - Poniedziałek
  • 2027-11-30 - Wtorek
Menu na dzień: 2025-08-24 - Niedziela
I Śniadanie
Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) - 1 szt. (MLE,)
Pasztet sojowy z pomidorami 60 g ( SOJ, GOR,)
Serek ziarnisty naturalny 60 g ( MLE,)
Rzodkiew biała 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 1,5% tł 150g -1 Por. (MLE,)
 
II Śniadanie
 
Obiad
Krupnik jęczmienny  300 ml ( SOJ, SEL, GLU JĘCZ,)
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarką, papryką kolorową, ogórkiem konserowym i kukurydzą  300 g (JAJ, MLE, GOR,)
Surówka Colesław  150 g ( JAJ, MLE, GOR, S02,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
 
Kolacja I
Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) - 1 szt. (MLE,)
Pasta z jaj z natką pietruszki 60 g JAJ, MLE,)
Wędlina roślinna produkt na bazie białka grochowego 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, SOJ, GOR, SEZ,)
Sałatka z pomidorów i koperku 100 g 
Kakao z mlekiem z/c 250 ml (MLE,)
 
Kolacja II
Nektarynka - 1 szt.
 
 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2276.35 kcal;
  • Białko ogółem: 72.41 g;
  • Tłuszcz: 112.67 g; Kw. tł. nasy.: 29.80 g;
  • Węglowodany ogółem: 261.15 g; W tym cukry: 77.32 g;
  • Błonnik pok.: 39.19 g;
  • Sól: 10.59 g;
 

Cały jadłospis od 16 sierpnia do 25 sierpnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK