Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Czerwiec 2027

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2027-06-01 - Wtorek
  • 2027-06-02 - Środa
  • 2027-06-03 - Czwartek
  • 2027-06-04 - Piątek
  • 2027-06-05 - Sobota
  • 2027-06-06 - Niedziela
  • 2027-06-07 - Poniedziałek
  • 2027-06-08 - Wtorek
  • 2027-06-09 - Środa
  • 2027-06-10 - Czwartek
  • 2027-06-11 - Piątek
  • 2027-06-12 - Sobota
  • 2027-06-13 - Niedziela
  • 2027-06-14 - Poniedziałek
  • 2027-06-15 - Wtorek
  • 2027-06-16 - Środa
  • 2027-06-17 - Czwartek
  • 2027-06-18 - Piątek
  • 2027-06-19 - Sobota
  • 2027-06-20 - Niedziela
  • 2027-06-21 - Poniedziałek
  • 2027-06-22 - Wtorek
  • 2027-06-23 - Środa
  • 2027-06-24 - Czwartek
  • 2027-06-25 - Piątek
  • 2027-06-26 - Sobota
  • 2027-06-27 - Niedziela
  • 2027-06-28 - Poniedziałek
  • 2027-06-29 - Wtorek
  • 2027-06-30 - Środa
Menu na dzień: 2025-08-23 - Sobota
I Śniadanie
Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt.MLE,)
Filet zapiekany drobiowy 50 g ( MLE,)
Pasztet z soczewicy  60 g ( JAJ,)
Ogórek świeży 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Serek homo naturalny 150g -1 szt. ( MLE,)
 
II Śniadanie
 
Obiad
Zupa krem z dyni  300 ml ( SOJ, SEL,)
Grzanki pszenne  10 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, może zawierać: SOJ, )
Podudzie z kurczaka pieczone paprykowe  120 g
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g 
Brokuł gotowany  100 g
Surówka z rzepy białej i jabłka b/c  100 g (MLE,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
 
Kolacja I
Bułeczka pszenna 30g - 1 szt. (GLU PSZ,)
Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt. ( MLE,)
Ser mozzarella 50 g (MLE,)
Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 50 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może
zawierać: JAJ, GOR, S02, )
Papryka świeża 90 g
Roszponka 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
 
Kolacja II
Sok przecierowy Kubuś 0,3L -1 szt.
 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2156.73 kcal;
  • Białko ogółem: 116.10 g;
  • Tłuszcz: 82.49 g; Kw. tł. nasy.: 26.72 g;
  • Węglowodany ogółem: 252.62 g; W tym cukry: 90.13 g;
  • Błonnik pok.: 33.78 g;
  • Sól: 8.26 g;
 

Cały jadłospis od 16 sierpnia do 25 sierpnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK