Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Styczeń 2026
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2026-01-01 - Czwartek
- 2026-01-02 - Piątek
- 2026-01-03 - Sobota
- 2026-01-04 - Niedziela
- 2026-01-05 - Poniedziałek
- 2026-01-06 - Wtorek
- 2026-01-07 - Środa
- 2026-01-08 - Czwartek
- 2026-01-09 - Piątek
- 2026-01-10 - Sobota
- 2026-01-11 - Niedziela
- 2026-01-12 - Poniedziałek
- 2026-01-13 - Wtorek
- 2026-01-14 - Środa
- 2026-01-15 - Czwartek
- 2026-01-16 - Piątek
- 2026-01-17 - Sobota
- 2026-01-18 - Niedziela
- 2026-01-19 - Poniedziałek
- 2026-01-20 - Wtorek
- 2026-01-21 - Środa
- 2026-01-22 - Czwartek
- 2026-01-23 - Piątek
- 2026-01-24 - Sobota
- 2026-01-25 - Niedziela
- 2026-01-26 - Poniedziałek
- 2026-01-27 - Wtorek
- 2026-01-28 - Środa
- 2026-01-29 - Czwartek
- 2026-01-30 - Piątek
- 2026-01-31 - Sobota
Menu na dzień: 2025-08-12 - Wtorek | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 50 g ( SOJ,)
Pasta z makreli wędzonej 60 g ( JAJ, RYB, GOR,)
Sałatka z pomidorów i koperku 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml | |
II Śniadanie | |
ObiadZupa wielowarzywna z zacierką 300 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, )
Kotlet schabowy panierowany 80 g (GLU PSZ, JAJ,)
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g
Brokuł gotowany 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | ![]() DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Pasztet wieprzowy z żurawiną 50 g ( GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, )
Twaróg półtłusty 60 g ( MLE,)
Papryka świeża 100 g
Kiełki rzodkiewki 10 g
Kakao z mlekiem z/c 250 ml ( MLE,) | ![]() DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IISok owocowo-warzywny 0,2L kubek -1 szt
Pieczywo chrupkie ekstrudowane-żytnie 20 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) | |
Wartości odżywczeBiałko ogółem: 97.00 g; Tłuszcz: 86.30 g; Kw. tł. nasy.: 32.50 g; Węglowodany ogółem: 263.09 g; W tym cukry: 77.28 g; Błonnik pok.: 31.37 g; Sól: 10.91 g; |
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK