Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Styczeń 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-01-01 - Czwartek
  • 2026-01-02 - Piątek
  • 2026-01-03 - Sobota
  • 2026-01-04 - Niedziela
  • 2026-01-05 - Poniedziałek
  • 2026-01-06 - Wtorek
  • 2026-01-07 - Środa
  • 2026-01-08 - Czwartek
  • 2026-01-09 - Piątek
  • 2026-01-10 - Sobota
  • 2026-01-11 - Niedziela
  • 2026-01-12 - Poniedziałek
  • 2026-01-13 - Wtorek
  • 2026-01-14 - Środa
  • 2026-01-15 - Czwartek
  • 2026-01-16 - Piątek
  • 2026-01-17 - Sobota
  • 2026-01-18 - Niedziela
  • 2026-01-19 - Poniedziałek
  • 2026-01-20 - Wtorek
  • 2026-01-21 - Środa
  • 2026-01-22 - Czwartek
  • 2026-01-23 - Piątek
  • 2026-01-24 - Sobota
  • 2026-01-25 - Niedziela
  • 2026-01-26 - Poniedziałek
  • 2026-01-27 - Wtorek
  • 2026-01-28 - Środa
  • 2026-01-29 - Czwartek
  • 2026-01-30 - Piątek
  • 2026-01-31 - Sobota
Menu na dzień: 2025-08-08 - Piątek
I Śniadanie

Bułka maślana 50g 1 szt. ( GLU PSZ, JAJ, MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. ( MLE)
Twaróg półtłusty 60 g ( MLE)
Dżem 25 g 1 szt.
Miód 25g 1 szt.
Arbuz 150 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Rukola 10 g


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa pomidorowa z makaronem + 300 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL), koncentrat pomidorowy 28-30 %, pomidory w puszce, makaron muszelki, marchew obrana, seler obrany, pory, pietruszka obrana, roślinny zamiennik śmietanki 15% tł., przyprawy, mąka ziemniaczana, olej rzepakowy, pietruszka natka.                                                                                               Morszczuk na parze 80g + 80 g ( RYB)
Sos cytrynowy 100 g ( GLU PSZ, MLE)
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g
Surówka z selera i jabłka b/c 100 g (SEL)
Sałata zielona z jogurtem 60 g ( MLE)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

 

 


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. ( MLE)
Filet z indyka kostka pieczona 80 g
Sałatka z buraka, szpinaku z mozzarelą + 150 g ( MLE)
Serek śmietankowy naturalny 50 g ( MLE)
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

 
Kolacja II

Owsianka z jabłkiem i cynamonem + 150 g ( MLE, S02, GLU OW)

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2486.05 kcal;
Białko ogółem: 102.38 g; 
Tłuszcz: 94.17 g; Kw. tł. nasy.: 47.10 g; 
Węglowodany ogółem: 306.45 g; W tym cukry: 109.33 g; 
Błonnik pok.: 19.74 g; 
Sól: 8.80 g

 

Cały jadłospis od 06 sierpnia do 15 sierpnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK