Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2023

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2023-10-01 - Niedziela
  • 2023-10-02 - Poniedziałek
  • 2023-10-03 - Wtorek
  • 2023-10-04 - Środa
  • 2023-10-05 - Czwartek
  • 2023-10-06 - Piątek
  • 2023-10-07 - Sobota
  • 2023-10-08 - Niedziela
  • 2023-10-09 - Poniedziałek
  • 2023-10-10 - Wtorek
  • 2023-10-11 - Środa
  • 2023-10-12 - Czwartek
  • 2023-10-13 - Piątek
  • 2023-10-14 - Sobota
  • 2023-10-15 - Niedziela
  • 2023-10-16 - Poniedziałek
  • 2023-10-17 - Wtorek
  • 2023-10-18 - Środa
  • 2023-10-19 - Czwartek
  • 2023-10-20 - Piątek
  • 2023-10-21 - Sobota
  • 2023-10-22 - Niedziela
  • 2023-10-23 - Poniedziałek
  • 2023-10-24 - Wtorek
  • 2023-10-25 - Środa
  • 2023-10-26 - Czwartek
  • 2023-10-27 - Piątek
  • 2023-10-28 - Sobota
  • 2023-10-29 - Niedziela
  • 2023-10-30 - Poniedziałek
  • 2023-10-31 - Wtorek
Menu na dzień: 2025-08-06 - Środa
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt ( MLE)
Muffin warzywny z wędliną + 75 g (GLU PSZ, JAJ, MLE)
Twarożek pomidorowy + 50 g ( MLE)
Surówka z rzepy białej i jabłka b/c + 100 g ( MLE)
Sałata zielona 10 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa koperkowa z ziemniakami + 300 ml (SOJ, MLE, SEL) woda, ziemniaki kostka, marchew obrana, seler obrany (SEL), koper zielony, pietruszka obrana, śmietanka 18% tł UHT (MLE), przyprawy (SOJ, SEL), olej rzepakowy, mąka ziemniaczana, pietruszka natka.
Dorsz pieczony w ziołach 80g + 80 g (RYB) dorsz czarny filet b/sk mrożony bez glazury (RYB), skrobia ryżowa, przyprawy, olej rzepakowy, pietruszka natka suszona, cukier.
Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
Fasolka szparagowa żółta + 100 g
Marchew gotowana + 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15 g (82% tł.) 1 szt. ( MLE)
Zielona pasta z pieczonego kurczaka + 60 g ( JAJ, MLE)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
Papryka świeża 80 g
Sałata lodowa 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja II

Mus owocowo-warzywny 100g -produkt pasteryzowany 1 szt.

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 1927.27 kcal;
Białko ogółem: 91.47 g; 
Tłuszcz: 66.21 g;
Kw. tł. nasy.: 28.08 g; 
Węglowodany ogółem: 252.87 g; 
W tym cukry: 64.55 g;
Błonnik pok.: 32.22 g; 
Sól: 10.25 g;

 

Cały jadłospis od 06 sierpnia do 15 sierpnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK