Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Czerwiec 2023

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2023-06-01 - Czwartek
  • 2023-06-02 - Piątek
  • 2023-06-03 - Sobota
  • 2023-06-04 - Niedziela
  • 2023-06-05 - Poniedziałek
  • 2023-06-06 - Wtorek
  • 2023-06-07 - Środa
  • 2023-06-08 - Czwartek
  • 2023-06-09 - Piątek
  • 2023-06-10 - Sobota
  • 2023-06-11 - Niedziela
  • 2023-06-12 - Poniedziałek
  • 2023-06-13 - Wtorek
  • 2023-06-14 - Środa
  • 2023-06-15 - Czwartek
  • 2023-06-16 - Piątek
  • 2023-06-17 - Sobota
  • 2023-06-18 - Niedziela
  • 2023-06-19 - Poniedziałek
  • 2023-06-20 - Wtorek
  • 2023-06-21 - Środa
  • 2023-06-22 - Czwartek
  • 2023-06-23 - Piątek
  • 2023-06-24 - Sobota
  • 2023-06-25 - Niedziela
  • 2023-06-26 - Poniedziałek
  • 2023-06-27 - Wtorek
  • 2023-06-28 - Środa
  • 2023-06-29 - Czwartek
  • 2023-06-30 - Piątek
Menu na dzień: 2025-07-30 - Środa
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt ( MLE)
Filet zapiekany drobiowy 50 g ( MLE)
Serek ziarnisty naturalny 60 g ( MLE)
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa wielowarzywna z ziemniakami 300 ml (SOJ, MLE, SEL), woda, włoszczyzna 3 skł paski mrożona, ziemniaki kostka, fasolka szparagowa zielona cięta mrożona, brokuł mrożony, kalafior mrożony, groszek zielony mrożony, por,śmietanka UHT 18%tł, olej rzepakowy, przyprawy, natka pietruszki.
Sos boloński z wieprzowiną (dieta) 200 g (SEL), łopatka wieprzowa b/k/b/s, mąka ziemniaczana, włoszczyzna 3 skł paski mrożona, sól, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy, majeranek, bazylia suszona.
Makaron spaghetti 200 g (GLU PSZ), woda, sól, olej rzepakowy, makaron nitki sphagetti.
Surówka z marchwi i jabłka b/c 100 g, marchew korzeń, jabłka, natka pietruszki, sok z cytryny, sól, olej rzepakowy.
Szpinak gotowany z olejem 100 g,woda, szpiank liście mrożony, olej rzepakowy, sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml, woda, mieszanka 4 skł kompotowa mrożona, jabłka, cukier.


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt ( MLE)
Pasta z twarogu z natką pietruszki 60 g ( MLE)
Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 50 g ( SOJ, może zawierać: GLU PSZ,
JAJ, MLE, SEL, GOR)
Pomidor 80 g
Roszponka 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

 
Kolacja II

Mleko Smakowe UHT 1,5% tł 0,2l -1 szt ( MLE)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2334.42 kcal;
  • Białko ogółem: 106.49 g;
  • Tłuszcz: 85.17 g; Kw. tł. nasy.: 32.89 g;
  • Węglowodany ogółem: 294.00 g; W tym cukry: 57.89 g;
  • Błonnik pok.: 24.50 g;
  • Sól: 12.35 g; 
 

Jadłospis nie został jeszcze wrzucony!

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK