Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2023

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2023-10-01 - Niedziela
  • 2023-10-02 - Poniedziałek
  • 2023-10-03 - Wtorek
  • 2023-10-04 - Środa
  • 2023-10-05 - Czwartek
  • 2023-10-06 - Piątek
  • 2023-10-07 - Sobota
  • 2023-10-08 - Niedziela
  • 2023-10-09 - Poniedziałek
  • 2023-10-10 - Wtorek
  • 2023-10-11 - Środa
  • 2023-10-12 - Czwartek
  • 2023-10-13 - Piątek
  • 2023-10-14 - Sobota
  • 2023-10-15 - Niedziela
  • 2023-10-16 - Poniedziałek
  • 2023-10-17 - Wtorek
  • 2023-10-18 - Środa
  • 2023-10-19 - Czwartek
  • 2023-10-20 - Piątek
  • 2023-10-21 - Sobota
  • 2023-10-22 - Niedziela
  • 2023-10-23 - Poniedziałek
  • 2023-10-24 - Wtorek
  • 2023-10-25 - Środa
  • 2023-10-26 - Czwartek
  • 2023-10-27 - Piątek
  • 2023-10-28 - Sobota
  • 2023-10-29 - Niedziela
  • 2023-10-30 - Poniedziałek
  • 2023-10-31 - Wtorek
Menu na dzień: 2025-06-09 - Poniedziałek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) - 1 szt ( MLE,)
Ser żółty 50 g (MLE,)
Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 50 g (SOJ,)
Sałatka z pomidorów i koperku 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
II Śniadanie
 
Obiad

Kapuśniak z kapusty białej 300 g (GLU PSZ, SEL, GOR,),woda,kapusta biała,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,kiełbasa zwyczajna,sól,natka pietruszki,pieprz czarny mielony.
Krokiety ziemniaczane z mozzarellą 300 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, GLU,ŻYT, GLU OW, GLU JĘCZ, ),ziemniaki,mąka pszenna,ziemniaczana,mąka pszenna,sól,jajka,ser mozzarella,bułka tarta,olej rzepakowy.
Dip jogurtowo-ziołowy 100 g (MLE,),jogurt naturalny,zioła prowalsalskie,bazylia,oregano,sól,sok z cytryny.
Fasolka szparagowa żółta 100 g,woda,fasolka szparagowa cięta żółta mrożona,sól.
Surówka z marchwi, jabłka i pomarańczy b/c 100 g,marchew korzeń,jabłka,pomarańcza,sok z cytryny,sól,natka pietruszki.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Bułeczka pszenna 30g - 1 szt ( GLU PSZ,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Filet z kurczaka wolno gotowany plastry 80 g
Serek ziarnisty naturalny 60 g ( MLE,)
Sałatka z kuskusemi fasola czerwoną z warzywami w stylu meksykańskim 100 g (GLU PSZ, SOJ, może zawierać: RYB, MCK, )
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)

 
Kolacja II

Mini Crispy pieczywo chrupkie orkiszowe ze słonecznikiem sezamem i
siemieniem 30 g -1 szt (GLU PSZ, MLE, SEZ, może zawierać: ORZ, )

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 3013.79 kcal;
  • Białko ogółem: 128.69 g; 
  • Tłuszcz: 124.62 g; Kw. tł. nasy.: 46.99 g;
  • Węglowodany ogółem: 351.48 g; W tym cukry: 62.62 g;
  • Błonnik pok.: 35.20 g; 
  • Sól: 13.42 g;
 

Jadłospis nie został jeszcze wrzucony!

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK