Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2023

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2023-10-01 - Niedziela
  • 2023-10-02 - Poniedziałek
  • 2023-10-03 - Wtorek
  • 2023-10-04 - Środa
  • 2023-10-05 - Czwartek
  • 2023-10-06 - Piątek
  • 2023-10-07 - Sobota
  • 2023-10-08 - Niedziela
  • 2023-10-09 - Poniedziałek
  • 2023-10-10 - Wtorek
  • 2023-10-11 - Środa
  • 2023-10-12 - Czwartek
  • 2023-10-13 - Piątek
  • 2023-10-14 - Sobota
  • 2023-10-15 - Niedziela
  • 2023-10-16 - Poniedziałek
  • 2023-10-17 - Wtorek
  • 2023-10-18 - Środa
  • 2023-10-19 - Czwartek
  • 2023-10-20 - Piątek
  • 2023-10-21 - Sobota
  • 2023-10-22 - Niedziela
  • 2023-10-23 - Poniedziałek
  • 2023-10-24 - Wtorek
  • 2023-10-25 - Środa
  • 2023-10-26 - Czwartek
  • 2023-10-27 - Piątek
  • 2023-10-28 - Sobota
  • 2023-10-29 - Niedziela
  • 2023-10-30 - Poniedziałek
  • 2023-10-31 - Wtorek
Menu na dzień: 2025-05-11 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g
Domowy paprykarz szczeciński 60 g ( RYB, SOJ,)
Mix sałat z pomidorkami i dressingiem 100 g ( GOR,)
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa ziemniaczana 300 ml ( GLU,PSZ, MLE, SEL,),woda,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,ziemniaki,sól,natka pietruszki,śmietanka 18%UHT,pieprz biały mielony.
Gulasz wołowy 200 g,woda,łopatka wołowa,pomidor,marchew obrana,ogórki kiszone,koncntrat pomidorowy,cebula,mąka ziemniaczana,olej rzepakowy,papryka słodka mielona,majeranek,pieprz czarny mielony,kminek mielony,czosnek,ziele angielskie,liść laurowy,sól.
Kasza gryczana ciemna 200 g,woda,sól,kasza gryczana ciemna gruba,olej rzepakowy.
Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c 100 g,kapusta kiszona,marchew,cebula,jabłko,olej rzepakowy.
Buraki tarte na ciepło 100 g,woda,buraki,sok z cytryny,sól,skrobia ziemniaczana.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
Jajko gotowane kl M -1 szt ( JAJ,)
Papryka świeża 80 g
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mleko UHT 200ml, 3,5% tł-1 szt ( MLE,)
Migdały 10 g (ORZ,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2235.53 kcal;
  • Białko ogółem: 112.10 g;
  • Tłuszcz: 80.75 g; Kw. tł. nasy.:23.33 g;
  • Węglowodany ogółem: 281.28 g; W tym cukry: 48.60 g;
  • Błonnik pok.: 37.53 g;
  • Sól: 12.65 g;
 

Cały jadłospis od 09 maja do 18 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK