Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Lipiec 2023

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2023-07-01 - Sobota
  • 2023-07-02 - Niedziela
  • 2023-07-03 - Poniedziałek
  • 2023-07-04 - Wtorek
  • 2023-07-05 - Środa
  • 2023-07-06 - Czwartek
  • 2023-07-07 - Piątek
  • 2023-07-08 - Sobota
  • 2023-07-09 - Niedziela
  • 2023-07-10 - Poniedziałek
  • 2023-07-11 - Wtorek
  • 2023-07-12 - Środa
  • 2023-07-13 - Czwartek
  • 2023-07-14 - Piątek
  • 2023-07-15 - Sobota
  • 2023-07-16 - Niedziela
  • 2023-07-17 - Poniedziałek
  • 2023-07-18 - Wtorek
  • 2023-07-19 - Środa
  • 2023-07-20 - Czwartek
  • 2023-07-21 - Piątek
  • 2023-07-22 - Sobota
  • 2023-07-23 - Niedziela
  • 2023-07-24 - Poniedziałek
  • 2023-07-25 - Wtorek
  • 2023-07-26 - Środa
  • 2023-07-27 - Czwartek
  • 2023-07-28 - Piątek
  • 2023-07-29 - Sobota
  • 2023-07-30 - Niedziela
  • 2023-07-31 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2025-04-20 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.)- 1 szt ( MLE,)
Kiełbasa biała z indyka-drobiowa średnio rozdrobniona,parzona w
osłonce jadalnej wieprzowej 100 g ( GLU PSZ,)
Jajko gotowane kl M-1 szt ( JAJ,)
Ćwikła z chrzanem 100 g ( MLE, S02,)
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Babka cytrynowa 100 g ( GLU PSZ, JAJ,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Barszcz biały z ziemniakami 300 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,GLU ŻYT,),woda,barszcz biały koncentrat,czosnek,majeranek,sól,ziemniaki,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,pieprz biały mielony,śmietanka 18%tł UHT.
Kotlet drobiowy panierowany z fileta z kurczaka 100 g (GLU PSZ,JAJ,),filet z piersi kurczaka b/s/b/k,sól,pieprz mielony,bułka tarta,jajka,olej rzepakowy.
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g,woda,ziemniaki,sól,koper świeży.
Surówka z rzepy, marchwi, jabłka,selera i papryki b/c 100 g (SEL,),rzepa,marchew,jabłka,seler korzeń,papryka świeża,sól,sok z cytryny,olej rzepakowy.
Marchew talarki gotowane 100 g,woda,marchew talarki mrożone,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym z fetą i warzywami 100 g (GLU PSZ, MLE,)
Kiełbasa krakowska wieprzowa parzona,gruborozdrobniona,wędzona,w
osłonce niejadalnej. 50 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, może zawierać: JAJ,SEL, GOR,)
Pomidorki koktajlowe 60 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)

 
Kolacja II

Jabłko -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2475.78 kcal;
  • Białko ogółem: 98.19 g;
  • Tłuszcz: 73.65 g; Kw. tł. nasy.:26.28 g;
  • Węglowodany ogółem: 325.88 g; W tym cukry: 69.98 g;
  • Błonnik pok.: 37.86 g;
  • Sól: 13.93 g;
 

Cały jadłospis od 19 kwietnia do 28 kwietnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK