Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Marzec 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-03-01 - Niedziela
  • 2026-03-02 - Poniedziałek
  • 2026-03-03 - Wtorek
  • 2026-03-04 - Środa
  • 2026-03-05 - Czwartek
  • 2026-03-06 - Piątek
  • 2026-03-07 - Sobota
  • 2026-03-08 - Niedziela
  • 2026-03-09 - Poniedziałek
  • 2026-03-10 - Wtorek
  • 2026-03-11 - Środa
  • 2026-03-12 - Czwartek
  • 2026-03-13 - Piątek
  • 2026-03-14 - Sobota
  • 2026-03-15 - Niedziela
  • 2026-03-16 - Poniedziałek
  • 2026-03-17 - Wtorek
  • 2026-03-18 - Środa
  • 2026-03-19 - Czwartek
  • 2026-03-20 - Piątek
  • 2026-03-21 - Sobota
  • 2026-03-22 - Niedziela
  • 2026-03-23 - Poniedziałek
  • 2026-03-24 - Wtorek
  • 2026-03-25 - Środa
  • 2026-03-26 - Czwartek
  • 2026-03-27 - Piątek
  • 2026-03-28 - Sobota
  • 2026-03-29 - Niedziela
  • 2026-03-30 - Poniedziałek
  • 2026-03-31 - Wtorek
Menu na dzień: 2025-04-19 - Sobota
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.)-1 szt ( MLE,)
Paprykarz z dorsza 60 g ( RYB, SOJ, SEL,)
Ser żółty 50 g (MLE,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Sałata strzępiasta czerwona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml
Jogurt naturalny 150g -1 szt ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa kalafiorowa z ziemniakami 300 ml (SOJ, MLE, SEL, ),woda,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,kalafior mrożony,ziemniaki,sól,pieprz mielony,śmietranka UHT 18%tł,natka pietruszki.
Ziemniaki pieczone z ziołami 200 g,woda,ziemniaki,olej rzepakowy,sól,zioła prowalsalskie,majeranek,bazylia suszona.
Pulpet wieprzowy 100 g ( GLU,PSZ, JAJ,),łopatka wieprzowa b/k,jajka,sól,bułka tarta,pieprz mielony,olej rzepakowy.
Sos jarzynowy dieta 100 g (MLE,),woda,mieszanka 3 skł kostka mrożona,fasolka szparagowa,mąka pszenna,ziemniaczana,śmietanka 18%tł UHT,sok z cytryny,sól.
Surówka z marchwi, jabłka i pomarańczy b/c 100 g,marchew,pomarańcza,jabłka,sok z cytryny,sól,olej rzepakowy,natka pietruszki.
Surówka z selera naciowego z koprem włoskim 100 g ( MLE,SEL,),seler naciowy,koper włoski,,sok z cytryny,olej rzepakowy.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Pasztet z soczewicy 60 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Twaróg półtłusty 60 g ( MLE,)
Papryka świeża 80 g
Mix sałat 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Sok pomidorowy, kubek 0,195l -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2242.10 kcal;
  • Białko ogółem: 99.12 g;
  • Tłuszcz: 92.46 g; Kw. tł. nasy.:32.72 g;
  • Węglowodany ogółem: 271.16 g; W tym cukry: 50.31 g;
  • Błonnik pok.: 36.59 g;
  • Sól: 11.73 g
 

Cały jadłospis od 19 kwietnia do 28 kwietnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK