Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-02-01 - Niedziela
  • 2026-02-02 - Poniedziałek
  • 2026-02-03 - Wtorek
  • 2026-02-04 - Środa
  • 2026-02-05 - Czwartek
  • 2026-02-06 - Piątek
  • 2026-02-07 - Sobota
  • 2026-02-08 - Niedziela
  • 2026-02-09 - Poniedziałek
  • 2026-02-10 - Wtorek
  • 2026-02-11 - Środa
  • 2026-02-12 - Czwartek
  • 2026-02-13 - Piątek
  • 2026-02-14 - Sobota
  • 2026-02-15 - Niedziela
  • 2026-02-16 - Poniedziałek
  • 2026-02-17 - Wtorek
  • 2026-02-18 - Środa
  • 2026-02-19 - Czwartek
  • 2026-02-20 - Piątek
  • 2026-02-21 - Sobota
  • 2026-02-22 - Niedziela
  • 2026-02-23 - Poniedziałek
  • 2026-02-24 - Wtorek
  • 2026-02-25 - Środa
  • 2026-02-26 - Czwartek
  • 2026-02-27 - Piątek
  • 2026-02-28 - Sobota
Menu na dzień: 2024-12-21 - Sobota
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.)- 1 szt ( MLE,)
Salami kiełbasa wieprzowo-wołowa drobno rozdrobniona surowo
wędzona,dojrzewajaca, wędzona. 50 g ( SOJ, SEL, GOR,)
Pasta twarogowa z pieczoną papryką 60 g ( MLE, GOR, S02,)
Mix sałat z sosem winegret b/c 60 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 1,5% tł 150g -1 Por ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa fasolowa z kiełbasą 300 ml ( GLU,PSZ, SOJ, SEL, GOR, ),woda,fasola jaś sucha,kiełbasa zwyczajna,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,ziemniaki,majeranek,sól,pieprz czarny mielony,przyprawa w płynieboczek wędzony.
Kotlet z kurczaka z brokułem w płatkach kukurydzianych 120 g ( GLU PSZ, JAJ,MLE,),filet z kurczaka b/s,jajka,bułka tarta,brokuły świeże,płatki kukurydziane,sól,pieprz czarny mielony,olej rzepakowy.
Ziemniaki gotowane z koperkiem  200 g,woda,ziemniaki,sól,koper świeży.
Surówka z marchwi, jabłka, selera, papryki b/c 100 g (SEL,),marchew,seler,papryka świeża,jabłka,natka pietruszki,sok z cytryny,sól.
Bukiet warzyw gotowanych 100 g,woda,brokuł mrożony,kalafior mrożony,marchew mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Galaretka z udźca kurczaka z cytryną 150 g
Kiełbasa Krakowska drobiowa grubo rozdrobniona, wędzona parzona 50 g ( GLU,PSZ,SOJ, MLE, GOR,)
Sałatka z ryżu i brokułów (dieta) 100 g ( MLE, SEL,)
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Jabłko-1 szt 

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2259.76 kcal;
  • Białko ogółem: 96.81 g;
  • Tłuszcz: 77.80 g; Kw. tł. nasy.: 23.80 g;
  • Węglowodany ogółem: 307.80 g; W tym cukry: 77.93 g;
  •  Błonnik pok.: 40.96 g;
  •  Sól: 13.33 g;
 

Jadłospis nie został jeszcze wrzucony!

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK