Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Kwiecień 2026
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2026-04-01 - Środa
- 2026-04-02 - Czwartek
- 2026-04-03 - Piątek
- 2026-04-04 - Sobota
- 2026-04-05 - Niedziela
- 2026-04-06 - Poniedziałek
- 2026-04-07 - Wtorek
- 2026-04-08 - Środa
- 2026-04-09 - Czwartek
- 2026-04-10 - Piątek
- 2026-04-11 - Sobota
- 2026-04-12 - Niedziela
- 2026-04-13 - Poniedziałek
- 2026-04-14 - Wtorek
- 2026-04-15 - Środa
- 2026-04-16 - Czwartek
- 2026-04-17 - Piątek
- 2026-04-18 - Sobota
- 2026-04-19 - Niedziela
- 2026-04-20 - Poniedziałek
- 2026-04-21 - Wtorek
- 2026-04-22 - Środa
- 2026-04-23 - Czwartek
- 2026-04-24 - Piątek
- 2026-04-25 - Sobota
- 2026-04-26 - Niedziela
- 2026-04-27 - Poniedziałek
- 2026-04-28 - Wtorek
- 2026-04-29 - Środa
- 2026-04-30 - Czwartek
Menu na dzień: 2024-12-17 - Wtorek | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | |
II Śniadanie | |
ObiadZupa pomidorowa z makaronem 300 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, ),woda,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,pomidory w całości,koncentrat pomidorowy,natka pietruszki,śmietana UHT 18%tł,sól,pieprz czarny mielony,makaron,ziele angielskie,liść laurowy. | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IISok owocowo-warzywny 0,2L kubek -1 szt | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK