Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Wrzesień 2023

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2023-09-01 - Piątek
  • 2023-09-02 - Sobota
  • 2023-09-03 - Niedziela
  • 2023-09-04 - Poniedziałek
  • 2023-09-05 - Wtorek
  • 2023-09-06 - Środa
  • 2023-09-07 - Czwartek
  • 2023-09-08 - Piątek
  • 2023-09-09 - Sobota
  • 2023-09-10 - Niedziela
  • 2023-09-11 - Poniedziałek
  • 2023-09-12 - Wtorek
  • 2023-09-13 - Środa
  • 2023-09-14 - Czwartek
  • 2023-09-15 - Piątek
  • 2023-09-16 - Sobota
  • 2023-09-17 - Niedziela
  • 2023-09-18 - Poniedziałek
  • 2023-09-19 - Wtorek
  • 2023-09-20 - Środa
  • 2023-09-21 - Czwartek
  • 2023-09-22 - Piątek
  • 2023-09-23 - Sobota
  • 2023-09-24 - Niedziela
  • 2023-09-25 - Poniedziałek
  • 2023-09-26 - Wtorek
  • 2023-09-27 - Środa
  • 2023-09-28 - Czwartek
  • 2023-09-29 - Piątek
  • 2023-09-30 - Sobota
Menu na dzień: 2024-12-15 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Serek ziarnisty naturalny 60 g ( MLE,)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
Sałatka z ryżem, szynką oraz pieczonymi burakami i marchewką (dieta) 100 g ( SOJ,MLE, SEL, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, GOR, )
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 1,5% tł 150g -1 Por ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krupnik jęczmienny  300 ml ( SOJ, SEL,GLU JĘCZ,),woda,kasza jęczmienna drobna,włoszczyzna 3skł paski mrożona,sól,natka pietruszki.
Filet z indyka pieczony w całości, plaster 80 g,woda,filet z indyka b/s,sól.
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g,woda,ziemniaki,sól,koper świezy.
Cukinia gotowana  100 g,woda,cukinia mrożona,sól.
Bukiet warzyw gotowanych  100 g,woda(,mieszanka 3 skł mrożona) marchew,brokuł,kalafior,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki  60 g ( GLU PSZ, RYB, MLE, )
Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g
Sałatka z pomidorów i koperku 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Banan -1szt. 

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2012.28 kcal;
  • Białko ogółem: 99.57 g;
  • Tłuszcz: 50.95 g; Kw. tł. nasy.: 19.87 g;
  • Węglowodany ogółem: 299.95 g; W tym cukry: 94.26 g; 
  • Błonnik pok.: 25.47 g;
  • Sól: 11.85 g;
 

Cały jadłospis od 10 grudnia do 19 grudnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK