Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Luty 2026
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2026-02-01 - Niedziela
- 2026-02-02 - Poniedziałek
- 2026-02-03 - Wtorek
- 2026-02-04 - Środa
- 2026-02-05 - Czwartek
- 2026-02-06 - Piątek
- 2026-02-07 - Sobota
- 2026-02-08 - Niedziela
- 2026-02-09 - Poniedziałek
- 2026-02-10 - Wtorek
- 2026-02-11 - Środa
- 2026-02-12 - Czwartek
- 2026-02-13 - Piątek
- 2026-02-14 - Sobota
- 2026-02-15 - Niedziela
- 2026-02-16 - Poniedziałek
- 2026-02-17 - Wtorek
- 2026-02-18 - Środa
- 2026-02-19 - Czwartek
- 2026-02-20 - Piątek
- 2026-02-21 - Sobota
- 2026-02-22 - Niedziela
- 2026-02-23 - Poniedziałek
- 2026-02-24 - Wtorek
- 2026-02-25 - Środa
- 2026-02-26 - Czwartek
- 2026-02-27 - Piątek
- 2026-02-28 - Sobota
Menu na dzień: 2024-11-28 - Czwartek | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | |
II Śniadanie | |
ObiadBarszcz czerwony z ziemniakami 300 ml (SOJ, MLE, SEL,),woda,buraki,włoszczyzana 3skł paski mrożona,ziemniaki,koncentrat barszcz,majeranek,czosnek granulowany,sól,pieprz czarny mielony,śmietanka 18 %tł. | |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | |
Kolacja IISałatka z kaszą pęczak, soczewicą i pomidorami suszonymi 150 g | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK