Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Sierpień 2022
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2022-08-01 - Poniedziałek
- 2022-08-02 - Wtorek
- 2022-08-03 - Środa
- 2022-08-04 - Czwartek
- 2022-08-05 - Piątek
- 2022-08-06 - Sobota
- 2022-08-07 - Niedziela
- 2022-08-08 - Poniedziałek
- 2022-08-09 - Wtorek
- 2022-08-10 - Środa
- 2022-08-11 - Czwartek
- 2022-08-12 - Piątek
- 2022-08-13 - Sobota
- 2022-08-14 - Niedziela
- 2022-08-15 - Poniedziałek
- 2022-08-16 - Wtorek
- 2022-08-17 - Środa
- 2022-08-18 - Czwartek
- 2022-08-19 - Piątek
- 2022-08-20 - Sobota
- 2022-08-21 - Niedziela
- 2022-08-22 - Poniedziałek
- 2022-08-23 - Wtorek
- 2022-08-24 - Środa
- 2022-08-25 - Czwartek
- 2022-08-26 - Piątek
- 2022-08-27 - Sobota
- 2022-08-28 - Niedziela
- 2022-08-29 - Poniedziałek
- 2022-08-30 - Wtorek
- 2022-08-31 - Środa
Menu na dzień: 2024-11-20 - Środa | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
II Śniadanie | |
ObiadKapuśniak z kapusty kiszonej 300 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, ),woda,kapusta kiszona,ziemniaki,włoszczyzna 3skł paski mrożona,sól,pieprz czarny mielony,przyprawa w płynie,kminek. | DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | |
Kolacja IINapój owsiany bez cukru 0,33l -1 szt ( GLU OW, może zawierać: SOJ, ORZ, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK