Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Listopad 2028

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2028-11-01 - Środa
  • 2028-11-02 - Czwartek
  • 2028-11-03 - Piątek
  • 2028-11-04 - Sobota
  • 2028-11-05 - Niedziela
  • 2028-11-06 - Poniedziałek
  • 2028-11-07 - Wtorek
  • 2028-11-08 - Środa
  • 2028-11-09 - Czwartek
  • 2028-11-10 - Piątek
  • 2028-11-11 - Sobota
  • 2028-11-12 - Niedziela
  • 2028-11-13 - Poniedziałek
  • 2028-11-14 - Wtorek
  • 2028-11-15 - Środa
  • 2028-11-16 - Czwartek
  • 2028-11-17 - Piątek
  • 2028-11-18 - Sobota
  • 2028-11-19 - Niedziela
  • 2028-11-20 - Poniedziałek
  • 2028-11-21 - Wtorek
  • 2028-11-22 - Środa
  • 2028-11-23 - Czwartek
  • 2028-11-24 - Piątek
  • 2028-11-25 - Sobota
  • 2028-11-26 - Niedziela
  • 2028-11-27 - Poniedziałek
  • 2028-11-28 - Wtorek
  • 2028-11-29 - Środa
  • 2028-11-30 - Czwartek
Menu na dzień: 2024-11-18 - Poniedziałek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Indyk pieczony z Bobrownik produkt blokowy drobiowo wpieprzowy
średnio rozdrobniony,pieczony 50 g
Ser mozzarella 50 g ( MLE,)
Pomidor 80 g
Sałata strzępiasta czerwona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa kalafiorowa z ziemniakami 300 g (SOJ, MLE, SEL, ),woda,kalafior mrożony,włoszczyzna 3skł paski mrożona,ziemniaki,natka pietruszki,sól,pieprz biały mielony,przyprawa w płynie,śmietana 18%tł.
Karkówka pieczona  80 g ( GOR,),karkówka surowa b/s,sól,pieprz czarny mielony,gałka muszkatołowa,papryka słodka mielona,cynamon mielony,olej rzepakowy.
Sos pieczeniowy 100 g ( GLU,PSZ, SOJ, MLE,),woda,sos sojowy,sól,pieprz czarny mielony,skrobia ziemniaczana.
Kluski śląskie 200 g ( JAJ,),ziemniaki,jajka,sól,mąka pszenna,ziemniaczana.
Sałata zielona z olejem  60 g,sałata maslowa,sok z cytryny,olej rzepakowy,pieprz biały mielony.
Dynia pieczona 100 g,woda,dynia kostka mrożona
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Pasta z groszku zielonego 60 g
Pomidorki koktajlowe 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mini serniczki z musem malinowym b/c 150 g ( JAJ, MLE,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2341.41kcal;
  • Białko ogółem: 110.71 g;
  • Tłuszcz: 88.11 g; Kw. tł. nasy.:25.07 g; 
  • Węglowodany ogółem: 287.43 g; W tym cukry: 62.45 g;
  • Błonnik pok.: 35.26 g;
  • Sól: 10.83
 

Cały jadłospis od 10 listopad do 19 listopad

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK