Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Czerwiec 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-06-01 - Poniedziałek
  • 2026-06-02 - Wtorek
  • 2026-06-03 - Środa
  • 2026-06-04 - Czwartek
  • 2026-06-05 - Piątek
  • 2026-06-06 - Sobota
  • 2026-06-07 - Niedziela
  • 2026-06-08 - Poniedziałek
  • 2026-06-09 - Wtorek
  • 2026-06-10 - Środa
  • 2026-06-11 - Czwartek
  • 2026-06-12 - Piątek
  • 2026-06-13 - Sobota
  • 2026-06-14 - Niedziela
  • 2026-06-15 - Poniedziałek
  • 2026-06-16 - Wtorek
  • 2026-06-17 - Środa
  • 2026-06-18 - Czwartek
  • 2026-06-19 - Piątek
  • 2026-06-20 - Sobota
  • 2026-06-21 - Niedziela
  • 2026-06-22 - Poniedziałek
  • 2026-06-23 - Wtorek
  • 2026-06-24 - Środa
  • 2026-06-25 - Czwartek
  • 2026-06-26 - Piątek
  • 2026-06-27 - Sobota
  • 2026-06-28 - Niedziela
  • 2026-06-29 - Poniedziałek
  • 2026-06-30 - Wtorek
Menu na dzień: 2024-11-17 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Serek ziarnisty naturalny 50 g ( MLE,)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
Sałatka z ryżem, szynką oraz pieczonymi burakami i marchewką 100 g (JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, GOR, )
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 1,5% tł 150g -1 Por ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krupnik jęczmienny 300 ml (SOJ, SEL, GLU JĘCZ, ),woda,kasza jęczmienna,włoszczyzna 3skł paski mrożona,sólziemniaki,pieprz czarny mielony,natka pietruszki.
Filet z indyka pieczony w całości,plaster  80 g,filet z indyka b/s,olej rzepakowy,sól,przyprawy.
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g,woda,ziemniaki,sól,koper świeży.
Cukinia gotowana 100 g,woda,sól,cukinia mrożona.
Bukiet warzyw gotowanych 100 g,woda,sól,brokuł mrożony,kalafior mrożony,marchew mrożona.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,miesznka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki 60 g ( GLU PSZ, RYB, MLE, )
Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio
rozdrobniony,parzony w osłonce niejadalnej 50 g
Sałatka z pomidorów i koperku 100 g
Sałata strzępiasta zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Banan -1szt. 

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2031.73 kcal;
  • Białko ogółem: 95.38 g;
  • Tłuszcz: 54.83 g; Kw. tł. nasy.:19.14 g; 
  • Węglowodany ogółem: 300.29 g; W tym cukry: 94.34 g;
  • Błonnik pok.: 25.86 g;
  • Sól: 12.11 g
 

Cały jadłospis od 10 listopad do 19 listopad

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK