Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2029

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2029-10-01 - Poniedziałek
  • 2029-10-02 - Wtorek
  • 2029-10-03 - Środa
  • 2029-10-04 - Czwartek
  • 2029-10-05 - Piątek
  • 2029-10-06 - Sobota
  • 2029-10-07 - Niedziela
  • 2029-10-08 - Poniedziałek
  • 2029-10-09 - Wtorek
  • 2029-10-10 - Środa
  • 2029-10-11 - Czwartek
  • 2029-10-12 - Piątek
  • 2029-10-13 - Sobota
  • 2029-10-14 - Niedziela
  • 2029-10-15 - Poniedziałek
  • 2029-10-16 - Wtorek
  • 2029-10-17 - Środa
  • 2029-10-18 - Czwartek
  • 2029-10-19 - Piątek
  • 2029-10-20 - Sobota
  • 2029-10-21 - Niedziela
  • 2029-10-22 - Poniedziałek
  • 2029-10-23 - Wtorek
  • 2029-10-24 - Środa
  • 2029-10-25 - Czwartek
  • 2029-10-26 - Piątek
  • 2029-10-27 - Sobota
  • 2029-10-28 - Niedziela
  • 2029-10-29 - Poniedziałek
  • 2029-10-30 - Wtorek
  • 2029-10-31 - Środa
Menu na dzień: 2024-11-16 - Sobota
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 35 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1szt (MLE,)
Jajko gotowane kl M -1 szt ( JAJ,)
Pasztet z soczewicy  60 g ( GLU,PSZ, JAJ,)
Ogórek kiszony z cebulką z olejem 80 g
Sałata strzępiasta czerwona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Serek homo naturalny 150g - 1 szt (MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa krem z dyni  300 ml ( SOJ,SEL,),woda,dynia świeża,skrobia ziemniaczana,zieniaki,włoszczyzna 3skł paski mrożona,sól,kurkuma,pieprz biały mielony,smietana 18%tł.
Grzanki pszenne 10 g ( GLU PSZ,),bułka paryska,przyprawy.
Pyzy z farszem szpinakowym z serem 300 g (GLU PSZ, JAJ,MLE,),ziemniaki,szpinak mrożony,ser feta,czosnek granulowany,sól,pieprz biały mielony,mąka pszenna,ziemniaczana,jajka,olej rzepakowy.
Surówka z rzepy białej i jabłka b/c 100 g (MLE,)rzepa biała,jabłka,natka pietruszki,sól,sok z cytryny,olej rzepakowy.
Buraki gotowane 100 g,woda,buraki,kwasek cytrynowy,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Bułeczka pszenna 30g -1 szt ( GLU,PSZ,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g-1 szt
Sałatka jarzynowa z jajkiem 150 g (JAJ, MLE, SEL, GOR, )
Ser żółty 50 g (MLE,)
Roszponka 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)

 
Kolacja II

Sok przecierowy Kubuś 0,3L -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2357.95 kcal;
  • Białko ogółem: 87.49 g;
  • Tłuszcz: 85.64 g; Kw. tł. nasy.:25.96 g;
  • Węglowodany ogółem: 319.36 g; W tym cukry: 92.09 g;
  • Błonnik pok.: 34.49 g;
  • Sól: 11.65 g;
 

Cały jadłospis od 10 listopad do 19 listopad

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK