Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Listopad 2019

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2019-11-01 - Piątek
  • 2019-11-02 - Sobota
  • 2019-11-03 - Niedziela
  • 2019-11-04 - Poniedziałek
  • 2019-11-05 - Wtorek
  • 2019-11-06 - Środa
  • 2019-11-07 - Czwartek
  • 2019-11-08 - Piątek
  • 2019-11-09 - Sobota
  • 2019-11-10 - Niedziela
  • 2019-11-11 - Poniedziałek
  • 2019-11-12 - Wtorek
  • 2019-11-13 - Środa
  • 2019-11-14 - Czwartek
  • 2019-11-15 - Piątek
  • 2019-11-16 - Sobota
  • 2019-11-17 - Niedziela
  • 2019-11-18 - Poniedziałek
  • 2019-11-19 - Wtorek
  • 2019-11-20 - Środa
  • 2019-11-21 - Czwartek
  • 2019-11-22 - Piątek
  • 2019-11-23 - Sobota
  • 2019-11-24 - Niedziela
  • 2019-11-25 - Poniedziałek
  • 2019-11-26 - Wtorek
  • 2019-11-27 - Środa
  • 2019-11-28 - Czwartek
  • 2019-11-29 - Piątek
  • 2019-11-30 - Sobota
Menu na dzień: 2024-11-14 - Czwartek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) - 1 szt ( MLE,)
Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g
Pasta jajeczna z awokado 60 g ( JAJ, GOR,)
Sałata lodowa z pomidorami i olejem 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 2.0% tł 150g -1 szt ( MLE,)


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa pieczarkowa z ziemniakami 300 ml (SOJ, MLE, SEL,),woda,pieczarki świeże,mrożone,ziemniaki,włoszczyzna 3skł paski mrożona,sól,śmietana 18%tł,sól,pieprz czarny mielony.
Udziec z kurczaka wolno gotowany z ziołami 100 g,udziec z kurczaka b/s,sól,pieprz czarny mielony,przyprawy.
Ziemniaki pieczone z ziołami 200 g,ziemniaki,sól,zioła prowalsalskie,oregano,bazylia suszona,pieprz czarny mielony,olej rzepakowy,papryka słodka mielona.
Kalafior gotowany 100 g,woda,kalafior mrożony,sól.
Sałatka szwedzka  100 g ( GOR,),ogórek konserwowy,papryka konserwowa,cebula,olej rzepakowy.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Serek wiejski z ziołami 60 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Słupki papryki czerwonej 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘC

 
Kolacja II

Mus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 1986.54 kcal;
  • Białko ogółem: 102.90 g;
  • Tłuszcz: 69.60 g; Kw. tł. nasy.:18.97 g;
  • Węglowodany ogółem: 250.95 g; W tym cukry: 55.52 g;
  • Błonnik pok.: 32.16 g;
  • Sól: 10.62 g
 

Cały jadłospis od 10 listopad do 19 listopad

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK