Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Styczeń 2021

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2021-01-01 - Piątek
  • 2021-01-02 - Sobota
  • 2021-01-03 - Niedziela
  • 2021-01-04 - Poniedziałek
  • 2021-01-05 - Wtorek
  • 2021-01-06 - Środa
  • 2021-01-07 - Czwartek
  • 2021-01-08 - Piątek
  • 2021-01-09 - Sobota
  • 2021-01-10 - Niedziela
  • 2021-01-11 - Poniedziałek
  • 2021-01-12 - Wtorek
  • 2021-01-13 - Środa
  • 2021-01-14 - Czwartek
  • 2021-01-15 - Piątek
  • 2021-01-16 - Sobota
  • 2021-01-17 - Niedziela
  • 2021-01-18 - Poniedziałek
  • 2021-01-19 - Wtorek
  • 2021-01-20 - Środa
  • 2021-01-21 - Czwartek
  • 2021-01-22 - Piątek
  • 2021-01-23 - Sobota
  • 2021-01-24 - Niedziela
  • 2021-01-25 - Poniedziałek
  • 2021-01-26 - Wtorek
  • 2021-01-27 - Środa
  • 2021-01-28 - Czwartek
  • 2021-01-29 - Piątek
  • 2021-01-30 - Sobota
  • 2021-01-31 - Niedziela
Menu na dzień: 2024-11-11 - Poniedziałek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.)-1 szt ( MLE,)
Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Sałata lodowa 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa jarzynowa z ziemniakami 300 ml (SOJ, MLE, SEL, ),woda, brrokuł mrożony,kalafior mrożony,ziemniaki,włoszczyzna 3skł paski mrożona,śmietana 18%tł,sól,pieprz czarny mielony,przyprawa w płynie,natka pietruszki.
Polędwiczka z kurczaka na parze 80 g,polędwica z kurczak b/s,sól,pieprz biały mielony.
Sos pieczarkowy 100 g ( MLE,),pieczarki świeże,cebula,śmietana 18%tł,skrobia ziemniaczana,mąka pszenna,sól.
Kasza gryczana ciemna 200 g,woda,sól,olej rzepakowy,kasza gryczana.
Surówka z czerwonej kapusty z natką pietruszki i słonecznikiem b/c 100 g,kapusta czerwona,natka pietruszki,słonecznik łuskany,marchew,sól,sok z cytryny.
Fasolka szparagowa żółta 100 g,woda,sól,fasolka szparagowa żółta mrożona.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,woda,mieszanka kompotowa 4 skł mrożona,jabłka.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
Serek śmietankowy naturalny 50 g ( MLE,)
Kalarepa 80 g
Mix sałat 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)

 
Kolacja II

Sok pomidorowy 0,2L-100% tłoczony -1 szt
Jabłko -1 szt 

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2063.86 kcal;
  • Białko ogółem: 106.63 g;
  • Tłuszcz: 66.90 g; Kw. tł. nasy.:28.92 g;
  • Węglowodany ogółem: 277.39 g; W tym cukry: 54.77 g;
  • Błonnik pok.: 39.86 g;
  • Sól: 15.27 g
 

Cały jadłospis od 10 listopad do 19 listopad

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK