Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Wrzesień 2019

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2019-09-01 - Niedziela
  • 2019-09-02 - Poniedziałek
  • 2019-09-03 - Wtorek
  • 2019-09-04 - Środa
  • 2019-09-05 - Czwartek
  • 2019-09-06 - Piątek
  • 2019-09-07 - Sobota
  • 2019-09-08 - Niedziela
  • 2019-09-09 - Poniedziałek
  • 2019-09-10 - Wtorek
  • 2019-09-11 - Środa
  • 2019-09-12 - Czwartek
  • 2019-09-13 - Piątek
  • 2019-09-14 - Sobota
  • 2019-09-15 - Niedziela
  • 2019-09-16 - Poniedziałek
  • 2019-09-17 - Wtorek
  • 2019-09-18 - Środa
  • 2019-09-19 - Czwartek
  • 2019-09-20 - Piątek
  • 2019-09-21 - Sobota
  • 2019-09-22 - Niedziela
  • 2019-09-23 - Poniedziałek
  • 2019-09-24 - Wtorek
  • 2019-09-25 - Środa
  • 2019-09-26 - Czwartek
  • 2019-09-27 - Piątek
  • 2019-09-28 - Sobota
  • 2019-09-29 - Niedziela
  • 2019-09-30 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2024-11-09 - Sobota
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Salami kiełbasa wieprzowo-wołowa drobno rozdrobniona surowo
wędzona,dojrzewajaca, wędzona. 50 g ( SOJ, SEL, GOR,)
Pasta twarogowa z pieczoną papryką  60 g ( MLE, GOR, S02,)
Ogórek kiszony 100 g
Szpinak baby 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 1,5% tł 150g -1 Por ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa pieczarkowa z ziemniakami 300 ml (SOJ, MLE, SEL,),woda,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,pieczarki mrożone,pieczarki świeże,sól,pieprz czarny mielony,śmietanka 18%tł,ziemniaki.
Potrawka z kurczaka 200 g ( GLU PSZ,SEL,),filet z kurczaka b/s,kalafior mrożony,brokuł mropżony,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,natka pietruszki,skrobia ziemniaczana,sól,pieprz biały mielony,kurkuma.
Ryż brązowy 200 g,woda,sól,ryż brązowy,olej rzepakowy.
Sałatka z selera naciowego i kopru włoskiego z jabłkiem- dieta  100 g ( MLE,SEL,),seler naciowy,koper włoski,sok z cytryny,sól,olej rzepakowy,jabłko.
Bukiet warzyw gotowanych  100 g,woda,sól,marchew mrożona,brokuł mrożony,kalafior mrożony.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Bułeczka pszenna 30g - 1 szt ( GLU PSZ,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Galaretka z udźca kurczaka z cytryną 150 g
Kiełbasa Krakowska drobiowa grubo rozdrobniona, wędzona parzona 50 g                ( GLU,PSZ,SOJ, MLE, GOR,)
Mix sałat z rzodkiewką i ziarnami słonecznika 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mandarynka -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2201.35 kcal;
  • Białko ogółem: 94.00 g;
  • Tłuszcz: 88.77 g; Kw. tł.nasy.: 24.11 g;
  • Węglowodany ogółem: 267.28 g; W tym cukry: 70.40 g;
  • Błonnik pok.: 36.99 g;
  • Sól: 14.42 g;
 

Jadłospis nie został jeszcze wrzucony!

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK