Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Czerwiec 2029

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2029-06-01 - Piątek
  • 2029-06-02 - Sobota
  • 2029-06-03 - Niedziela
  • 2029-06-04 - Poniedziałek
  • 2029-06-05 - Wtorek
  • 2029-06-06 - Środa
  • 2029-06-07 - Czwartek
  • 2029-06-08 - Piątek
  • 2029-06-09 - Sobota
  • 2029-06-10 - Niedziela
  • 2029-06-11 - Poniedziałek
  • 2029-06-12 - Wtorek
  • 2029-06-13 - Środa
  • 2029-06-14 - Czwartek
  • 2029-06-15 - Piątek
  • 2029-06-16 - Sobota
  • 2029-06-17 - Niedziela
  • 2029-06-18 - Poniedziałek
  • 2029-06-19 - Wtorek
  • 2029-06-20 - Środa
  • 2029-06-21 - Czwartek
  • 2029-06-22 - Piątek
  • 2029-06-23 - Sobota
  • 2029-06-24 - Niedziela
  • 2029-06-25 - Poniedziałek
  • 2029-06-26 - Wtorek
  • 2029-06-27 - Środa
  • 2029-06-28 - Czwartek
  • 2029-06-29 - Piątek
  • 2029-06-30 - Sobota
Menu na dzień: 2024-11-09 - Sobota
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Salami kiełbasa wieprzowo-wołowa drobno rozdrobniona surowo
wędzona,dojrzewajaca, wędzona. 50 g ( SOJ, SEL, GOR,)
Pasta twarogowa z pieczoną papryką  60 g ( MLE, GOR, S02,)
Ogórek kiszony 100 g
Szpinak baby 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 1,5% tł 150g -1 Por ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa pieczarkowa z ziemniakami 300 ml (SOJ, MLE, SEL,),woda,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,pieczarki mrożone,pieczarki świeże,sól,pieprz czarny mielony,śmietanka 18%tł,ziemniaki.
Potrawka z kurczaka 200 g ( GLU PSZ,SEL,),filet z kurczaka b/s,kalafior mrożony,brokuł mropżony,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,natka pietruszki,skrobia ziemniaczana,sól,pieprz biały mielony,kurkuma.
Ryż brązowy 200 g,woda,sól,ryż brązowy,olej rzepakowy.
Sałatka z selera naciowego i kopru włoskiego z jabłkiem- dieta  100 g ( MLE,SEL,),seler naciowy,koper włoski,sok z cytryny,sól,olej rzepakowy,jabłko.
Bukiet warzyw gotowanych  100 g,woda,sól,marchew mrożona,brokuł mrożony,kalafior mrożony.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Bułeczka pszenna 30g - 1 szt ( GLU PSZ,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Galaretka z udźca kurczaka z cytryną 150 g
Kiełbasa Krakowska drobiowa grubo rozdrobniona, wędzona parzona 50 g                ( GLU,PSZ,SOJ, MLE, GOR,)
Mix sałat z rzodkiewką i ziarnami słonecznika 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mandarynka -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2201.35 kcal;
  • Białko ogółem: 94.00 g;
  • Tłuszcz: 88.77 g; Kw. tł.nasy.: 24.11 g;
  • Węglowodany ogółem: 267.28 g; W tym cukry: 70.40 g;
  • Błonnik pok.: 36.99 g;
  • Sól: 14.42 g;
 

Jadłospis nie został jeszcze wrzucony!

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK