Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Wrzesień 2029

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2029-09-01 - Sobota
  • 2029-09-02 - Niedziela
  • 2029-09-03 - Poniedziałek
  • 2029-09-04 - Wtorek
  • 2029-09-05 - Środa
  • 2029-09-06 - Czwartek
  • 2029-09-07 - Piątek
  • 2029-09-08 - Sobota
  • 2029-09-09 - Niedziela
  • 2029-09-10 - Poniedziałek
  • 2029-09-11 - Wtorek
  • 2029-09-12 - Środa
  • 2029-09-13 - Czwartek
  • 2029-09-14 - Piątek
  • 2029-09-15 - Sobota
  • 2029-09-16 - Niedziela
  • 2029-09-17 - Poniedziałek
  • 2029-09-18 - Wtorek
  • 2029-09-19 - Środa
  • 2029-09-20 - Czwartek
  • 2029-09-21 - Piątek
  • 2029-09-22 - Sobota
  • 2029-09-23 - Niedziela
  • 2029-09-24 - Poniedziałek
  • 2029-09-25 - Wtorek
  • 2029-09-26 - Środa
  • 2029-09-27 - Czwartek
  • 2029-09-28 - Piątek
  • 2029-09-29 - Sobota
  • 2029-09-30 - Niedziela
Menu na dzień: 2024-11-08 - Piątek
I Śniadanie

Rogal maślany 50g.- 1 szt ( GLU PSZ, JAJ, MLE, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Zielona pasta z pieczonego kurczaka 60 g ( JAJ, MLE,)
Porzeczkowy twarożek 60 g ( MLE,)
Jabłko -1 szt 
Sałata strzępiasta czerwona 10 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
II Śniadanie
 
Obiad

Krupnik jęczmienny 300 ml ( SOJ, SEL,GLU JĘCZ,),woda,kasza jęczmienna,włoszczyzna3skł paski mrożona,sól,przyprawa w płynie,pieprz czarny mielony,natka pietruszki.
Morszczuk pieczony w posypce ziołowej 80 g (RYB,),morszczuk b/s filet,kurkuma,sól,pieprz biały mielony,olej rzepakowy,czosnek,imbir,zioła prowalsalskie,skrobia ryżowa.
Sos koperkowy dieta 100 g ( MLE, SEL,),woda,koper świeży,mąka ziemniaczana,sól.
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g,woda,ziemniaki,sól,koper świeży.
Surówka z selera i marchwi (z olejem) b/c 100 g (SEL,),seler korzeń,marchew,olej rzepakowy,sól,sok z cytryny,natka pietruszki.
Fasolka szparagowa zielona 100 g,woda,fasokla szparagowa zielona mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka kompotowa 4 skł mrożona,jabłka,cukier.


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g-1 szt
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Sałatka jarzynowa z jajkiem dieta 100 g ( JAJ, MLE, SEL,)
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)

 
Kolacja II

Muffin marchewkowy z prażonym jabłkiem o niskim IG 50 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 1955.04 kcal;
  • Białko ogółem: 89.88 g;
  • Tłuszcz: 54.70 g; Kw. tł.nasy.: 20.33 g;
  • Węglowodany ogółem: 283.58 g; W tym cukry: 66.92 g;
  • Błonnik pok.: 28.66 g; 
  • Sól: 9.95 g;
 

Jadłospis nie został jeszcze wrzucony!

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK