Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Styczeń 2030

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2030-01-01 - Wtorek
  • 2030-01-02 - Środa
  • 2030-01-03 - Czwartek
  • 2030-01-04 - Piątek
  • 2030-01-05 - Sobota
  • 2030-01-06 - Niedziela
  • 2030-01-07 - Poniedziałek
  • 2030-01-08 - Wtorek
  • 2030-01-09 - Środa
  • 2030-01-10 - Czwartek
  • 2030-01-11 - Piątek
  • 2030-01-12 - Sobota
  • 2030-01-13 - Niedziela
  • 2030-01-14 - Poniedziałek
  • 2030-01-15 - Wtorek
  • 2030-01-16 - Środa
  • 2030-01-17 - Czwartek
  • 2030-01-18 - Piątek
  • 2030-01-19 - Sobota
  • 2030-01-20 - Niedziela
  • 2030-01-21 - Poniedziałek
  • 2030-01-22 - Wtorek
  • 2030-01-23 - Środa
  • 2030-01-24 - Czwartek
  • 2030-01-25 - Piątek
  • 2030-01-26 - Sobota
  • 2030-01-27 - Niedziela
  • 2030-01-28 - Poniedziałek
  • 2030-01-29 - Wtorek
  • 2030-01-30 - Środa
  • 2030-01-31 - Czwartek
Menu na dzień: 2024-11-04 - Poniedziałek
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Indyk pieczony z Bobrownik produkt blokowy drobiowo wpieprzowy średnio
rozdrobniony,pieczony 50 g
Pasta z twarogu i suszonych pomidorów 60 g ( MLE,)
Pomidor 80 g
Sałata strzępiasta zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa kalafiorowa z ziemniakami 300 ml (SOJ, MLE, SEL,),woda,kalafior mrożony,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,natka pietruszki,ziemniaki,sól,pieprz biały mielony,śmietanka 18%tł,ziele angielskie,liść laurowy,przyprawa w płynie.
Pyzy z truskawkami  300 g ( GLU PSZ,JAJ,),woda,ziemniaki,mąka pszenna,ziemniaczana,truskawki mrożone,jajka,sól,olej rzepakowy.
Dip jogurtowo-śmietanowy z wanilią dieta 100 g (MLE,)jogurt naturalny,cukier,cukier waniliowy,laska wanilii,śmietanka 30%tł,mleko.
Sałatka owocowa 100 g,inulina,sok z cytryny,pomarańcza,kiwi,gruszka,jabłka,winograna czarne.
Dynia z miodem i cynamonem  100 gwoda,dynia mrożona,miód wielokwiatowy,cynamon mielony.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Szynka od Zduna-wędzonka wieprzowa,szynka wędzona,parzona 50 g
Pasta jajeczno-brokułowa  60 g ( JAJ,)
Surówka z tartą marchwią z sosem winegret 100 g
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mini serniczki z musem malinowym b/c 150 g ( JAJ, MLE,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2289.21 kcal;
  • Białko ogółem: 96.03 g;
  • Tłuszcz: 66.09 g; Kw. tł. nasy.: 21.45 g;
  • Węglowodany ogółem: 334.02 g; W tym cukry: 96.19 g;
  • Błonnik pok.: 29.42 g;
  • Sól: 9.68 g;
 

Jadłospis nie został jeszcze wrzucony!

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK