Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Kwiecień 2019

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2019-04-01 - Poniedziałek
  • 2019-04-02 - Wtorek
  • 2019-04-03 - Środa
  • 2019-04-04 - Czwartek
  • 2019-04-05 - Piątek
  • 2019-04-06 - Sobota
  • 2019-04-07 - Niedziela
  • 2019-04-08 - Poniedziałek
  • 2019-04-09 - Wtorek
  • 2019-04-10 - Środa
  • 2019-04-11 - Czwartek
  • 2019-04-12 - Piątek
  • 2019-04-13 - Sobota
  • 2019-04-14 - Niedziela
  • 2019-04-15 - Poniedziałek
  • 2019-04-16 - Wtorek
  • 2019-04-17 - Środa
  • 2019-04-18 - Czwartek
  • 2019-04-19 - Piątek
  • 2019-04-20 - Sobota
  • 2019-04-21 - Niedziela
  • 2019-04-22 - Poniedziałek
  • 2019-04-23 - Wtorek
  • 2019-04-24 - Środa
  • 2019-04-25 - Czwartek
  • 2019-04-26 - Piątek
  • 2019-04-27 - Sobota
  • 2019-04-28 - Niedziela
  • 2019-04-29 - Poniedziałek
  • 2019-04-30 - Wtorek
Menu na dzień: 2024-11-03 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Serek ziarnisty naturalny 50 g ( MLE,)
Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio rozdrobniony,parzony
w osłonce niejadalnej 50 g
Sałatka wiosenna z dressingiem  100 g ( SOJ,)
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 1,5% tł 150g -1 Por ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa fasolowa z kiełbasą 300 g ( GLU,PSZ, SOJ, SEL, GOR, ),woda,fasola sucha jaś,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,kiełbasa zwyczajna,boczek wędzony,majeranek,ziemniaki,czosnek granulowany,sól,pieprz czarny mielony,liść laurowy,ziele angielskie.
Filet z indyka jogurtowo-cytrynowy porcja 80 g (MLE,),filet z indyka b/s,sok z cytryny,sól,pieprz biały mielony,jogurt naturalny.
Sos śmietanowo-cytrynowy 100 g ( GLU,PSZ, MLE,),woda,smietana 18%tł,mąka ziemniaczana,sól,sok z cytryny.
Ryż brązowy  200 g,woda,sól,ryż brązowy,olej rzepakowy.
Surówka z rzepy, marchwi, jabłka, selera i papryki b/c 100 g (SEL,)biała rzepa,marchew,jabłka,seler korzeń,papryka świeża,sól,olej rzepakowy.
Brukselka gotowana 100 g,woda,brukselka świeża,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,miesznka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g - 1 szt
Sałatka śledziowa z pomidorami suszonymi i żurawiną 150 g ( RYB, MLE, GOR,)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
Paprykowy mix z olejem rzepakowym i ziołami 100 g
Sałata strzępiasta zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Jabłko - 1 szt 

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2470.45 kcal;
  • Białko ogółem: 113.49 g;
  • Tłuszcz: 85.00 g; Kw. tł.nasy.: 28.79 g;
  • Węglowodany ogółem: 327.26 g; W tym cukry: 87.93 g;
  • Błonnik pok.: 47.56 g;
  • Sól: 15.11 g;
 

Jadłospis nie został jeszcze wrzucony!

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK