Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2020

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2020-10-01 - Czwartek
  • 2020-10-02 - Piątek
  • 2020-10-03 - Sobota
  • 2020-10-04 - Niedziela
  • 2020-10-05 - Poniedziałek
  • 2020-10-06 - Wtorek
  • 2020-10-07 - Środa
  • 2020-10-08 - Czwartek
  • 2020-10-09 - Piątek
  • 2020-10-10 - Sobota
  • 2020-10-11 - Niedziela
  • 2020-10-12 - Poniedziałek
  • 2020-10-13 - Wtorek
  • 2020-10-14 - Środa
  • 2020-10-15 - Czwartek
  • 2020-10-16 - Piątek
  • 2020-10-17 - Sobota
  • 2020-10-18 - Niedziela
  • 2020-10-19 - Poniedziałek
  • 2020-10-20 - Wtorek
  • 2020-10-21 - Środa
  • 2020-10-22 - Czwartek
  • 2020-10-23 - Piątek
  • 2020-10-24 - Sobota
  • 2020-10-25 - Niedziela
  • 2020-10-26 - Poniedziałek
  • 2020-10-27 - Wtorek
  • 2020-10-28 - Środa
  • 2020-10-29 - Czwartek
  • 2020-10-30 - Piątek
  • 2020-10-31 - Sobota
Menu na dzień: 2024-11-02 - Sobota
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU,PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 35 g ( GLU,PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt (MLE,)
Jajko gotowane kl M -1 szt ( JAJ,)
Pasztet warzywny marchwiowo-cukiniowy 60 g (GLU PSZ, JAJ,)
Ogórek kiszony z cebulką z olejem 80 g
Sałata strzępiasta czerwona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Serek homo naturalny 150g - 1 szt ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa kalafiorowa z ziemniakami  300 ml (SOJ, MLE, SEL,),woda,kalafior mrożony,ziemniaki,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,śmietanka 18%tł,sól,pieprz czarny mielony,przyprawa w płynie.
Pyzy z farszem szpinakowym z serem 300 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, ),ziemniaki,szpinak rozdrobniony mrożony,ser feta,pieprz czarny mielony,mąka ziemniaczana,mąka pszenna,jajka,sól,olej rzepakowy.
Surówka z białej kapusty z koperkiem i kukurydzą b/c 100 g,kapustra biała,koper świeży,kukurydza konserwowa,marchew,sól,sok z cytryny,olej rzepakowy.
Sałatka z buraków i jabłka (z olejem) b/c 100 g,buraki świeże,jabłka,sok z cytryny,sól,olej rzepakowy.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Bułeczka pszenna 30g - 1 szt ( GLU PSZ,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g - 1 szt
Sałatka z kaszą pęczak, soczewicą i pomidorami suszonymi 150 g ( GLU,PSZ, MLE,)
Ser żółty 50 g (MLE,)
Mix sałat 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Sok przecierowy Kubuś 0,3L -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2360.27 kcal;
  • Białko ogółem: 80.10 g;
  • Tłuszcz: 81.35 g; Kw. tł.nasy.: 25.15 g;
  • Węglowodany ogółem: 331.09 g; W tym cukry: 89.05 g;
  • Błonnik pok.: 36.11 g;
  • Sól: 11.80 g;
 

Jadłospis nie został jeszcze wrzucony!

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK