Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Marzec 2020

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2020-03-01 - Niedziela
  • 2020-03-02 - Poniedziałek
  • 2020-03-03 - Wtorek
  • 2020-03-04 - Środa
  • 2020-03-05 - Czwartek
  • 2020-03-06 - Piątek
  • 2020-03-07 - Sobota
  • 2020-03-08 - Niedziela
  • 2020-03-09 - Poniedziałek
  • 2020-03-10 - Wtorek
  • 2020-03-11 - Środa
  • 2020-03-12 - Czwartek
  • 2020-03-13 - Piątek
  • 2020-03-14 - Sobota
  • 2020-03-15 - Niedziela
  • 2020-03-16 - Poniedziałek
  • 2020-03-17 - Wtorek
  • 2020-03-18 - Środa
  • 2020-03-19 - Czwartek
  • 2020-03-20 - Piątek
  • 2020-03-21 - Sobota
  • 2020-03-22 - Niedziela
  • 2020-03-23 - Poniedziałek
  • 2020-03-24 - Wtorek
  • 2020-03-25 - Środa
  • 2020-03-26 - Czwartek
  • 2020-03-27 - Piątek
  • 2020-03-28 - Sobota
  • 2020-03-29 - Niedziela
  • 2020-03-30 - Poniedziałek
  • 2020-03-31 - Wtorek
Menu na dzień: 2024-11-01 - Piątek
I Śniadanie

Bułka maślana 50g -1 szt ( GLU PSZ, JAJ, MLE, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Ser wędzony 50 g (MLE,)
Dżem 25 g - 1 szt
Miód (25g) -1 szt
Gruszka -1szt. 150 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa dyniowa z ziemniakami 300 g (SOJ, MLE, SEL,),woda,dynia mrożona,ziemniaki,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,kurkuma,sól,pieprz biały mielony,mąka ziemniaczana,sól,przyprawa w płynie.
Risotto z kurczakiem i warzywami  300 g (MLE, SEL,),woda,ryż biały,sól,wl.oszczyzna 3 skł paski mrożona,fasolka szparagowa żółta i zielona mrożona,brokuł mrożony,kalafior mrożony,filet z kurczaka b/s,olej rzeakowy,sól,pieprz czarny mielony.
Sos pomidorowy 100 g,woda,koncentrat pomidorowy,mąka ziemniaczana,sól,pieprz czarny mielony.
Paprykowy mix z olejem rzepakowym i ziołami  100 g,paparyka mix kolorowa swieża,olej rzepakowy,sól,bazylia,oregano,natka pietriuszki,sok z cytryny.
Szpinak baby z dressingiem 100 g,szpinak liście,olej rzepakowy,sok z cytyny,pieprz czarny mielony,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,miesznka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Falafel z ciecierzycy, pieczony 100 g ( GLU PSZ,)
Sałatka z buraka, szpinaku z serem feta 150 g ( MLE, GOR,)
Ser twarogowy topiony klasyczny 17,5g- 1 szt ( MLE,)
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Owsianka brownie z pomarańczą 150 g ( OZI, GLU OW,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2748.74 kcal;
  • Białko ogółem: 84.87 g;
  • Tłuszcz: 115.38 g; Kw. tł. nasy.: 27.72 g;
  • Węglowodany ogółem: 331.54 g; W tym cukry: 92.02 g;
  • Błonnik pok.: 28.15 g; 
  • Sól: 10.93 g;
 

Jadłospis nie został jeszcze wrzucony!

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK