Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Marzec 2027

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2027-03-01 - Poniedziałek
  • 2027-03-02 - Wtorek
  • 2027-03-03 - Środa
  • 2027-03-04 - Czwartek
  • 2027-03-05 - Piątek
  • 2027-03-06 - Sobota
  • 2027-03-07 - Niedziela
  • 2027-03-08 - Poniedziałek
  • 2027-03-09 - Wtorek
  • 2027-03-10 - Środa
  • 2027-03-11 - Czwartek
  • 2027-03-12 - Piątek
  • 2027-03-13 - Sobota
  • 2027-03-14 - Niedziela
  • 2027-03-15 - Poniedziałek
  • 2027-03-16 - Wtorek
  • 2027-03-17 - Środa
  • 2027-03-18 - Czwartek
  • 2027-03-19 - Piątek
  • 2027-03-20 - Sobota
  • 2027-03-21 - Niedziela
  • 2027-03-22 - Poniedziałek
  • 2027-03-23 - Wtorek
  • 2027-03-24 - Środa
  • 2027-03-25 - Czwartek
  • 2027-03-26 - Piątek
  • 2027-03-27 - Sobota
  • 2027-03-28 - Niedziela
  • 2027-03-29 - Poniedziałek
  • 2027-03-30 - Wtorek
  • 2027-03-31 - Środa
Menu na dzień: 2024-10-31 - Czwartek
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.)-1 szt ( MLE,)
Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g
Pasta z jaj z natką pietruszki  60 g ( JAJ, MLE,)
Sałata lodowa z pomidorami i olejem  100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 2.0% tł 150g -1 szt ( MLE )


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
II Śniadanie
 
Obiad

Barszcz czerwony z ziemniakami  300 ml (SOJ, MLE, SEL,),woda,barszcz czerwony koncentrat,buraki,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,ziemniaki,sól,pieprz czarny mielony,przyprawa w płynie,majeranek,ziele angielskie,liść laurowy,kwasek cytrynowy.
Pulpet z indyka z warzywami 100 g (GLU PSZ, JAJ,),filet z indyka b/s,bułka tarta,jajka,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,sól,poieprz czarny mielony.
Sos pietruszkowy 100 g ( SOJ, MLE,),pietruszka natka,sól,mąka ziemniaczana,pszenna,śmietanka 18%tł.
Makaron świderki 200 g ( GLU PSZ,),woda,sól,olej rzepakowy,makaron świderki.
Surówka z marchwi, jabłka i pomarańczy b/c 100 g,marchew korzeń,jabłka,pomarańcza,sok z cytryny,olej rzepakowy,sól.
Cukinia gotowana 100 g,woda,cukinia mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka kompotowa 4 skł mrożona,jabłka,cukier.


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Serek wiejski ziarnisty 60 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Pomidor 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2187.01 kcal;
  • Białko ogółem: 102.45 g;
  • Tłuszcz: 69.41 g; Kw. tł.nasy.: 18.27 g;
  • Węglowodany ogółem: 298.45 g; W tym cukry: 64.05 g;
  • Błonnik pok.: 25.51 g;
  • Sól: 12.12 g;
 

Jadłospis nie został jeszcze wrzucony!

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK