Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Kwiecień 2021

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2021-04-01 - Czwartek
  • 2021-04-02 - Piątek
  • 2021-04-03 - Sobota
  • 2021-04-04 - Niedziela
  • 2021-04-05 - Poniedziałek
  • 2021-04-06 - Wtorek
  • 2021-04-07 - Środa
  • 2021-04-08 - Czwartek
  • 2021-04-09 - Piątek
  • 2021-04-10 - Sobota
  • 2021-04-11 - Niedziela
  • 2021-04-12 - Poniedziałek
  • 2021-04-13 - Wtorek
  • 2021-04-14 - Środa
  • 2021-04-15 - Czwartek
  • 2021-04-16 - Piątek
  • 2021-04-17 - Sobota
  • 2021-04-18 - Niedziela
  • 2021-04-19 - Poniedziałek
  • 2021-04-20 - Wtorek
  • 2021-04-21 - Środa
  • 2021-04-22 - Czwartek
  • 2021-04-23 - Piątek
  • 2021-04-24 - Sobota
  • 2021-04-25 - Niedziela
  • 2021-04-26 - Poniedziałek
  • 2021-04-27 - Wtorek
  • 2021-04-28 - Środa
  • 2021-04-29 - Czwartek
  • 2021-04-30 - Piątek
Menu na dzień: 2024-10-30 - Środa
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Muffin warzywny z wędliną 75 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)
Pasta z twarogu i suszonych pomidorów 50 g ( MLE,)
Rzodkiewka 80 g
Rukola 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa koperkowa z ziemniakami  300 ml (SOJ, MLE, SEL,),woda,włoszczyzna 3skł paski mrożona,koper świeży,ziemniaki,przyprawa w płynie,sól,pieprz biały mielony,śmietranka 18 %tł.
Makaron łazanki 200 g ( GLU PSZ, JAJ,),makaron łazanki,sól,woda,olej rzepakowy.
Kapusta z mięsem wieprzowym  200 g (GLU PSZ, MLE, SEL, GOR, ),kapusta kiszona,kapusta biała,łopatka wieprzowa b/k,sól,pieprz czarny mielony,ziele angielskie,liść laurowy,pieczarki swieże.
Bukiet warzyw gotowanych  150 g,woda,sól,brokuł mrożony,marchew mrożona,dynia mrożona.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożopna,jabłka,cukier.


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Sałatka jarzynowa z jajkiem 150 g ( JAJ, MLE, SEL, GOR, )
Indyk pieczony z Bobrownik produkt blokowy drobiowo wpieprzowy średnio
rozdrobniony,pieczony 50 g
Śliwka szt -2 szt
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja II

Pudding chia z musem mango 150 g ( OZI, ORZ,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2370.77 kcal;
  • Białko ogółem: 90.39 g;
  • Tłuszcz: 92.99 g; Kw. tł.nasy.: 23.09 g;
  • Węglowodany ogółem: 311.80 g; W tym cukry: 84.93 g;
  • Błonnik pok.: 36.18 g;
  • Sól: 11.64 g;
 

Cały jadłospis od 21 październik do 30 październik

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK