Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Listopad 2027

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2027-11-01 - Poniedziałek
  • 2027-11-02 - Wtorek
  • 2027-11-03 - Środa
  • 2027-11-04 - Czwartek
  • 2027-11-05 - Piątek
  • 2027-11-06 - Sobota
  • 2027-11-07 - Niedziela
  • 2027-11-08 - Poniedziałek
  • 2027-11-09 - Wtorek
  • 2027-11-10 - Środa
  • 2027-11-11 - Czwartek
  • 2027-11-12 - Piątek
  • 2027-11-13 - Sobota
  • 2027-11-14 - Niedziela
  • 2027-11-15 - Poniedziałek
  • 2027-11-16 - Wtorek
  • 2027-11-17 - Środa
  • 2027-11-18 - Czwartek
  • 2027-11-19 - Piątek
  • 2027-11-20 - Sobota
  • 2027-11-21 - Niedziela
  • 2027-11-22 - Poniedziałek
  • 2027-11-23 - Wtorek
  • 2027-11-24 - Środa
  • 2027-11-25 - Czwartek
  • 2027-11-26 - Piątek
  • 2027-11-27 - Sobota
  • 2027-11-28 - Niedziela
  • 2027-11-29 - Poniedziałek
  • 2027-11-30 - Wtorek
Menu na dzień: 2024-10-30 - Środa
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Muffin warzywny z wędliną 75 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)
Pasta z twarogu i suszonych pomidorów 50 g ( MLE,)
Rzodkiewka 80 g
Rukola 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa koperkowa z ziemniakami  300 ml (SOJ, MLE, SEL,),woda,włoszczyzna 3skł paski mrożona,koper świeży,ziemniaki,przyprawa w płynie,sól,pieprz biały mielony,śmietranka 18 %tł.
Makaron łazanki 200 g ( GLU PSZ, JAJ,),makaron łazanki,sól,woda,olej rzepakowy.
Kapusta z mięsem wieprzowym  200 g (GLU PSZ, MLE, SEL, GOR, ),kapusta kiszona,kapusta biała,łopatka wieprzowa b/k,sól,pieprz czarny mielony,ziele angielskie,liść laurowy,pieczarki swieże.
Bukiet warzyw gotowanych  150 g,woda,sól,brokuł mrożony,marchew mrożona,dynia mrożona.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożopna,jabłka,cukier.


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Sałatka jarzynowa z jajkiem 150 g ( JAJ, MLE, SEL, GOR, )
Indyk pieczony z Bobrownik produkt blokowy drobiowo wpieprzowy średnio
rozdrobniony,pieczony 50 g
Śliwka szt -2 szt
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja II

Pudding chia z musem mango 150 g ( OZI, ORZ,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2370.77 kcal;
  • Białko ogółem: 90.39 g;
  • Tłuszcz: 92.99 g; Kw. tł.nasy.: 23.09 g;
  • Węglowodany ogółem: 311.80 g; W tym cukry: 84.93 g;
  • Błonnik pok.: 36.18 g;
  • Sól: 11.64 g;
 

Cały jadłospis od 21 październik do 30 październik

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK